ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cum? Supercivilizații îi dau balcanicului dreptate și îi pun cu botul pe labe pe ai lor?
 
Justiția australiană îi dă dreptate lui Djokovic li dispune ca statul să îi restituie pașaportul în 30 de minute și să îi plătească toate cheltuielile de judecată, dar și despăgubiri! Așadar, vorbim de judecători australieni și de un proces judecat în Australia și televizat în direct, ca să nu aibă nimeni vorbe… după proces, da?
 
Dacă aș avea un stomac mai rezistent, i-aș întreba pe ăia care clamau că legea și regulile se respectă într-o țară civilizată, cum e Australia, și că numai un nenorocit de balcanic putea să le încalce, cum li se pare că stă treaba acum? Cine a încălcat legea, și încă sunând în surle și trâmbițe - mă refer, în principal, la ăl de seamănă frapant de bine cu Hrusciov și la fizic, și la comportament, pe care îl cheamă Morrison și care, după alegerile ce vin curând, își va lua adio pe vecie de la scaunul de prim ministru!?
 
Neavând însă chef să mă umplu de silă de luni dimineața, nu mai întreb. Oricum, cred că unii care au fost în stare să îl înfiereze pe Novak și să-l numească lepră, nemernic, șmecher de Balcani, prost și în câte și mai câte feluri și care țopăiau de bucurie că l-au împachetat australienii ca să-l trimită colet în Balcanii lui, nu merită efortul de a fi băgați în seamă.
 
Mă întreb însă dacă au priceput că balcanicul Nole - balcanic ca și ei - a avut perfectă dreptate, a respectat toate legile și regulile de la început până la sfârșit și a dus bărbătește, până la capăt, o luptă de tipul David - Goliat, pe care a câștigat-o en fanfare, impresionant susținut de ai lui - sârbii de rând, miniștri, prim ministru, președinte de stat, balcanici toți, desigur!…
 
Cred că acesta și nu altul a fost meciul vieții lui de până acum. Spun de până acum pentru că mă aștept ca Novak, balcanic de-al meu, să repurteze, în timp, izbânzi mai glorioase. Și nu doar pentru el, un biet campion, ctitor de nenumărate școli, spitale și biserici!