ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știrile transmit următoarele : Tragedie la Saga Festival: Un tânăr a murit de supradoză.

Păi tragedie.....iar tragedia este că de fapt au murit doi tineri dar unii nu au mai anunțat acest lucru. Tragedie pentru că aceasta este tragedia acestor festivaluri. Și totuși aceste festivaluri au loc la noi în țară an, de parcă la noi în România este crema festivalurilor.

Untold? În anul 2021 au fost prinse 20 persoane care au încălcat legea traficului și consumului de droguri.

Sex la Untold? Sigur. Mai mulți tineri au fost filmați sau fotografiați în timp ce întrețineau relații sexuale în public.

Revenim la Saga Festival. Am intrat pe pagina SAGA Festival și am tras puțin cu ochiul. Am crezut că voi găsi acea postare în care organizatorii vor condamna ferm consumul sau traficul de droguri. Nu l-am găsit. Hai să spun că totuși poate nu era important... sau era?

Nu m-am oprit. Am tot căutat măcar acel mesaj de condoleanțe pentru familiile care și-au pierdut tinerii la acest festival. Știți voi....acel mesaj cu „Regretăm că această tragedie a avut loc în cadrul festivului nostru.” Înțelegeți? Măcar acel mesaj cu „Suntem alături de familiile îndurerate și vom fi alături în aceste momente grele”.

Nimic. Nici un mesaj. BĂI ORGANIZATORILOR, MĂCAR MESAJUL ĂLA AMĂRÂT CU "NE CEREM SCUZE PENTRU CELE ÎNTÂMPLATE"! MESAJUL ĂLA DE DOI BANI PE CARE ÎL ÎNVĂȚAȚI ÎN CADRUL STRATEGIILOR DE P.R.

Nu nene. Nu. Nici mesajul ăsta cu „ne cerem scuze”, de parcă scuzele voastre ar încălzi cu ceva familiile îndoliate. Știți ce îi interesează pe organizatori? Să anunțe cât de minunat a fost festivalul. Îi interesează să anunțe deja de pe acum, programul de anul viitor.

Dar știți câte dosare penale au fost deschise la acest festival? 113!!! Poliția a deschis nu mai puțin de 113 dosare penale pentru deținere, consum și trafic de droguri. Un dosar penal este pentru moarte suspectă.

Și știți ce? Nu merg pe ideea "Nu dăm nici un mesaj. Dacă au consumat droguri, au făcut-o pe pielea lor". Nu!! Nu!! Nu!! Ați auzit de acei "prieteni" care mereu zic "Hai mă încearcă și tu" și dacă nu faci ca ei, oricum îți pun ceva în băutură? Nu trebuie să fii un drogat ca să mori de supradoză. Este suficient să îți pună droguri în băutură și de aici se poate întâmpla o nenorocire.

Dar pentru organizatori acești tineri sunt "drogați". Da mă și? Și cine îi încurajează? Nu voi? Nu voi sunteți cei care profită de SLĂBICIUNILE tinerilor? Vă interesează doar banii. Profitul. Vă doare în fund că ați terorizat atâtea zile în cartier întreg și că pe timpul nopții volumul muzicii a fost la maxim.

V-a durut în fund că lângă Arena Națională este un spital și că bolnavii au stat să vă suporte gălăgia doar ca să vă umpleți buzunarele cu bani. Hai să nu îmi spuneți că nu ați făcut-o pentru bani pentru că nu cred.

Da, s-a dat un comunicat de presă dar probabil doar pe adresele de email ale celor din presă. Dar comunicatul nu a fost postat și pe pagina festivalului. Probabil afecta imaginea.

Dar stați! Stați puțin. Dar să ne amintim că au murit doi tineri. Vreo demisie ceva? Domnul primar al Capitalei Nicușor Dan are ceva de spus? Ați văzut vreo declarație în acest sens? Eu nu am văzut. Poate mi-a scăpat. Am văzut că domnul primar Nicușor era ocupat să o dea afară pe Gabriela Szabo de la conducerea CSM. Ce contează acolo doi morți pe semnătura celor din Primăria Capitalei? Dar ați văzut vreo demisie din partea Poliției? Ați văzut vreun ministru sau vreun șef de la M.A.I? Eu nu am văzut. Poate mi-a scăpat și asta. De menționat mai este faptul că au murit doi tineri dar și faptul că alți trei tineri se află în comă pe patul de spital.

Deja pot spune de acum că dreptate pentru acești tineri NU se va face. Nu, nu mai cred demult în dreptate, cel puțin în țara noastră și în această lume. Organizatorii își vor vedea de viață, domnul primar își va vedea de mandat iar cei din M.A.I. vor dormi liniștiți în fiecare noapte.

Cei care nu vor mai dormi de acum înainte sunt cei din familiile celor decedați.

Pe unul îl chema Bogdan, avea 25 de ani, era din Chișinău și lucra în București Acum va ajunge acasă condus de alții. Ultimul drum. Din păcate pentru toți ceilalți ei vor fi niște anonimi. Acei anonimi drogați care au murit din cauza unei supradoze.

Însă pentru cei din familie vor rămâne pentru totdeauna acei tineri liniștiți și cuminți sau "Băiatul mamei"/"Băiatul lu` tata". Doar că de acum înainte familiile îi vor plânge.

Dumnezeu să îi ierte.

Epilog ActiveNews de la Anca Radu: Deci tinerii nemedievali s-au extaziat definitiv cu droguri la un festival din București. Dar pericolul real era lingurița de la biserică, bine că au evitat-o!