ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dracul a făcut o oglindă în care toată lumea se vedea schimonosită.

„Tot ce era frumos și bun”, povestește Hans Christian Andersen în Crăiasa Zăpezii, „dacă se oglindea în ea aproape că nici nu se vedea, în schimb, tot ce era mai urât se vedea în oglindă foarte limpede și chiar mai urât decât fusese.”

Discipolii Diavolului „ziceau că abia acuma se putea vedea cum arată într-adevăr lumea și oamenii. Umblau în toate părțile cu oglinda și în curând n-a mai rămas nici o țară și nici un om pe care să nu-l fi schimonosit oglinda aceea.”

Dar Dracul tot nu era mulțumit. 

„Într-o bună zi, s-a gândit să se urce și în cer cu oglinda, ca să râdă de îngeri și de Dumnezeu. Dar cu cât se urca mai sus în văzduh, cu atât oglinda tremura și se strâmba și de-abia mai putea s-o ție; s-a urcat tot mai sus și mai sus și oglinda s-a strâmbat așa de tare și a tremurat așa de cumplit, încât i-a alunecat din mâini, a căzut pe pământ și s-a spart în mii și milioane de bucăți.”

Efectul este cel al unei catastrofe globale.
 
„Dar acum oglinda a pricinuit nenorociri și mai mari, fiindcă unele bucăți erau cât un fir de nisip și au zburat duse de vânt peste tot pământul și au intrat în ochii multor oameni și cei cărora le intrau în ochi cioburile acestea vedeau toate lucrurile schimonosite, sau nu mai gândeau acum decât sucit și întortocheat, pentru că aceste cioburi păstraseră toate puterile rele pe care le avusese oglinda întreagă.

„Unii oameni s-au trezit cu câte un ciob chiar în inimă și inima lor s-a prefăcut deodată într-un bulgăre de gheață. Unele cioburi erau așa de mari, încât unii le-au luat și au făcut din ele geamuri; dar ferească Dumnezeu să te fi uitat la vreun prieten prin geamurile acestea! Alte cioburi au ajuns ochelari, dar cei care purtau acei ochelari vedeau strâmb și judecau nedrept.”

„Dracul râdea să plesnească de toate aceste năzbâtii. Și mai erau încă multe cioburi în lume...”

*


Răul a existat dintotdeauna. Niciodată însă el nu a fost mai fărâmițat și mai răspândit ca în prezent. 
Cuprinsă de o frenezie diabolică, omenirea toacă și fragmentează unitatea divină.

Cancerul este boala zilelor noastre. La propriu și la figurat. Celulele Răului se înmulțesc nebunește și atacă orice a mai rămas sănătos.

Epoca noastră a fost numită post-modernă, post-industrială, post-istorie, post-umană...

Omul se ia la trântă cu Dumnezeu: destructurează Creația acestuia cu gând să o recompună la loc, ambiționând să facă o lume „mult mai luminoasă și mult mai frumoasă”. Raiul pe Pământ. Build Back Better. 

Omul nu este nemulțumit doar de lume, este nemulțumit și de sine. De aceea, este gata să meargă cu destructurarea lumii până la destructurarea de sine.

De la Nihilism la Anihilare nu e decât un pas.

Ființa nevolnică, muritoare, creată de Dumnezeu trebuie să dispară pentru a face loc Omului Nou, cu îmbunătățiri. Cu proptele de inteligență artificială, bionice și un nesfârșit șir de transplanturi, implanturi și grefe cu piese de schimb. Post-Omul. Trans-Omul. Supra-Omul.


Fărâmițarea lumii începe cu fărâmițarea minții. Păcatul originar s-a produs mai întâi în gândul pofticios al Evei, pentru a deveni apoi realitate.

Există și un cancer al minții. Ideile se înmulțesc necontrolat, înecând creierul.

Omul fărâmițat de azi nu mai este mulțumit cu Bărbatul și Femeia lăsați de Dumnezeu: mintea sa anxioasă și nevrotică a inventat nu mai puțin de 58 de „identități de gen”. (Cifra este din 2014, deci este de presupus că între timp a crescut.)

Omul fărâmițat se îmbolnăvește de un virus fărâmițat. Tulpinile proliferează: alfa, beta, gama, delta, lambda... Experții se tem că cele 24 de litere ale alfabetului grecesc vor fi insuficiente pentru eternitatea și varietatea pandemiei.
 
Au însă soluții: viitoarele variante ale coronavirusului vor fi botezate cu nume de constelații.

Valul 25 ar putea fi provocat de tulpina Carul Mare.

Vaccinurile sunt nevoite să țină pasul. „Vaccinarea completă”, cum au fost numite cele două doze, nu este suficientă. În Statele Unite și Europa se pregătește injectarea celei de-a treia doze. Al doilea rapel. Un profesor suedez spune că va fi nevoie probabil de cinci doze. Patru rapeluri. Sau mai multe. Câte tulpini, atâtea doze. Peste 25?
 
Vaccinarea se transformă în acupunctură. Virus chinezesc, tratament chinezesc.

Viața în post-modernism devine un opis. Un uriaș repertoar care trebuie consultat la fiecare pas pentru a nu te rătăci printre minorități sau tulpini.

În 1989, activista Kimberle Williams Crenshaw a inventat Teoria Intersecționalității, care stabilește o ierarhie a relațiilor sociale între rase, clase, genuri, religii, handicapuri fizice, înfățișare etc. pentru a identifica orice formă de discriminare sau oprimare.

(Evident, bărbatul alb heterosexual creștin este considerat cel mai oprimant.)

Intersecționalitatea ar trebui să devină obligatorie în școli și universități. La fel ca Educația Sexuală și Vaccinarea. Ea este crucială pentru orientarea Omului Fărâmițat.

De exemplu: la sfârșitul săptămânii a avut loc Gay Pride la București. Mândria de a fi homosexual, lesbiană sau celelalte 56 de genuri. Au participat 10.000 de oameni, cu 9.500 peste limita legală impusă de pandemie. Drept care organizatorul a fost amendat.

Tot în weekend a avut loc festivalul Electric Castle de la Cluj, unde au participat 80.000 de oameni. Intrarea s-a făcut pe baza certificatului de vaccinare și totul a fost considerat legal.

Or, potrivit tuturor principiilor Teoriei Intersecționalității, aici avem de-a face cu o discriminare flagrantă și intolerabilă: Homosexualii sunt puși mai prejos de Vaccinați.

*


„Dracul râdea să plesnească de toate aceste năzbâtii. Și mai erau încă multe cioburi în lume...”


P.S. Cine socotește că, în toată povestea, Vaccinații Hetero sunt cei mai discriminați are dreptate. Dar nu a înțeles nimic din acest editorial.