ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poate ca n-ar trebui sa uitam, niciodată, faptul că încă din 2018, cenzurarea adevărului a început prin suprimarea tuturor întrebărilor vizavi de siguranța așa-ziselor imunizări, din "grija” Facebook, via Casa Albă.

Ceea ce nu reușise Gates, prin vizita făcută lui Trump, cu scopul precis de a  desființa Comisia privind cercetarea siguranței vaccinurilor (care a scos, pina la urma, la iveală faptul absolut șocant ca nu se mai făcuseră studii de cercetare asupra efectelor negative ale serurilor, de peste 25 de ani), au izbindit, sub Biden, membrii Congresului American, eternii "experți” și nealesele "grupuri de reflecție”: au cerut imperativ platformelor de socializare sa ia si mai multe măsuri pentru cenzurarea informațiilor. Iar ele s-au supus, fără crîcnire, cerințelor. 

Doi ani mai tîrziu, in 2020, in  plină mascarada covidiana, Facebook a cenzurat declarațiile oficiale ale unui medic chinez, care spunea ca pandemia e rezultatul scăpării unui virus dintr-un laborator din China, in contradicție cu narativa oficială, punindu-i, fără greață, eticheta de "informații false” (false informations), din poziția funciară de nespecialist, atotstapintoare de nemedic, suverană de necercetător științific. Ci doar din aceea de sef de CAP digital.

Aceasta a fost, de altfel, si prima confirmare oficială a instaurării cenzurii totale care a urmat, semnalul ca nimic nu le va sta in cale, nici măcar adevarul științific.

Cine a avut o opinie personală cit de mica, fie virusologi, pneumologi, cercetători, avocați, simpli cetățeni -  n-a scăpat de pumnul pus in gura, de aparatul teribil de propaganda.

Mesajul a fost, zi după zi după zi, același: ori te conformezi, ori naiba te ia! În cel mai pur stil mafiot… 

De aici, pina la a impune suprimarea celor mai mici dubii personale, individualelor păreri, simplelor deductii logice, a fost un pas.

Aproape nimănui nu i-a mai fost permis sa posteze, să share-uisca, sa comenteze știri si informatii care ar fi periclitat campania de vaccinare, pe rețelele de socialiazare, fiind suspendat sau blocat definitiv, fapt dezvăluit chiar de către procurorul general al Statului Missouri, care a confirmat in primăvara lui 2021, ca presiunea - ce surpiza, nu-i așa? - venea tocmai de la Casa Albă…

Astfel pusă problema și venind tocmai din cel mai "sfînt” lăcaș al  democrației, a fost o chestiune de timp (minim), ca și „ai noștri”, veșnic copiatori și slugarnici executanți ai mîrșăviilor vestice, să se dedulcească la borcanul cu fiere al dictaturii: presa a fost mituită, pe fața, cu bani de la Guvern (deci, ai noștri), ca prima măsura a plandemiei, site-urile de știri independente, atît de incomode pentru babuinii ce s-au întronat in Palatul Victoriei, au fost vînate, bannate, suspendate sau rase de pe fata Internetului, intr-un demers fără precedent de cenzurare a informațiilor neconforme cu planurile de "resetare mondiala” si de anihilare a gindirii critice.

Locul aproape pustiu, lăsat de adevăr, a fost luat, cu asalt, de hoardele isterice de troli, ziși si influenceri, de acoperiți, ziși si ziariști, de trădători, ziși si guvernanți. Cei puțini, care se mai încăpățânau să lupte cu cenzura, urmau sa fie și ei vinați, după cum a promis dubiosul individ, zis si premier, la acea vreme: „ceea ce facem noi acum e sa eliminam si acele voci care mai exista  împotriva acestei campanii de vaccinare” (Florin Cîțu, 21 Aprilie 2021). 

Printre ultimele "voci” rămase, au fost si au rămas și ziariștii de la ActiveNews, veșnic hăituți, suspendați, shadowbanați, amendați și tracasați in instanțe, pentru vina de a informa și informa și informa, după toate regulile de deontologie profesională, fără a se lasă intimidați de nimeni. 

Nu e, deci, misie ușoară sa faci presa independentă, pe timp de război informațional.

Acum ne-a mai căzut și CNA-ul pe cap. Nu le mai ajungea cenzurarea audio-vizualului. Vor să se extindă și pe internet. Și s-au gândit să înceapă cu ActiveNews.

Sufocați din toate părțile de atacuri imunde, șicanatoare, răzbunătoare, și secătuiti financiar din cauza cenzurii care limitează automat și reclamele din care trăiesc, ziariștii ActiveNews au cerut ajutor cititorilor săi. Oamenii au fost incredibil de săritori, oferind, cu multa generozitate, o gură de aer proaspăt, pentru ca ziaristii ActiveNews sa poată, cu ea in suflet, sa meargă, demni, fără a face compromisuri, mai departe. 

Vinerea trecută, prietenul și artistul Florin Chilian, a susținut ziarul ActiveNews, printr-un concert, fără precedent, de sprijinire a presei libere, organizat cu ajutorul camarazilor de La Copac. 

Beneficiarii gestului sau de maxima generozitate nu sînt doar gazetarii ActiveNews. Ci noi toți, care ne-am bucurat să aflam, in toată aceasta perioada de lupta crincena cu cenzura, adevărul despre măști și seruri, ca să putem să ne punem pe noi și pe familiile noastre la adăpost de cumplitele tragedii, care i-au afectat, din păcate, pe cei care s-au simțit constrînși la obediență. 

Prin urmare, nu există cuvinte de apreciere și recunoștință suficiente pentru cei care știu să își arate prietenia caldă, fix in cele mai grele momente. Nu după. Nu cîndva. Nu niciodată…

Cîntarea minunată a lui Florin Chilian ne-a făcut sa realizam și cît de dor ne-a fost să stăm, toți cei care gîndim și simțim la fel, împreuna, în tihnă, la o masa. Fără  riscul de a apărea vreun trol nechemat, vreun influencer hipoxic, să urle, să zbiere, să înjure, cum a învățat el că se poate, pe Facebook. Cu voia dumneavoastră, există șanse mari să încercam să repetam isprava de vineri seara, isprava pe care o puteți analiza, comenta, încuraja printr-un share, chiar în timp ce urmăriți, câteva crâmpeie, în materialul video, de mai jos.

Pe curînd, deci! Sau așa sper…

PS: Mulțumesc din suflet tuturor cititorilor ActiveNews, care au ajuns, vineri, la concertul lui Florin, să ne susțină, să ne încurajeze cu cele mai calde vorbe. Le mulțumesc și celor care ar fi vrut să vină, chiar dacă n-au putut din diverse motive, pentru ca știu sigur că au fost, cu gînd de prietenie, alături de noi… Ei se știu! Pe aceasta cale, o adînca reverență!

VIDEO: Olivia Steer și Florin Chilian despre ActiveNews și Libertatea Presei: