ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Va ofer un fragment de text din 2015, care sintetiza ultimele mișcări de trupe în breasla gazetarilor, la vremea aceea. Anunța, fără să o știe, moartea mass-media și înlocuirea ei cu o presă de tip Pinocchio, într-o insulă a plăcerilor de pixeli, unde se rostesc sforăitor numai minciuni, într-un limbaj de lemn, ce-ți toacă timpanul și nervii.

Dacă nu mai deschid televizorul, de atîta vreme, e și de frica de a vedea fețe recognoscibile, dar cu bot si urechi lungi de măgar, scoțînd răgete jalnice, vandalizînd în prime-time, cu nesaț, rădăcini și principii, speranțe si credință. Astfel de păpuși de lemn, însuflețite de bani, pofte și iluzii, n-au nevoie sa fie trase de sfori de nimeni. O fac singure. Ca toți cei care, pierzându-și inocenta, devin, din victime, agresori, gata să facă noi jertfe, în numele lăcomiei și al urii - stăpînii lor de drept!

Dar, iată!, fragmentul:

„Știri necenzurate, în România apar în rare ocazii. De regulă, în week-end, cînd șefii își pierd vigilența și sînt cu amicii, la un drink, pe marginea piscinei, sau cînd interesul general pentru astfel de informații pălește în fața grătarului cu cartofi prăjiți și ketchup, al omului de rînd. Este și cazul unui articol de mare forță, apărut în Evenimentul zilei, probabil cîndva în noaptea de duminică spre luni (19 spre 20 aprilie), anul acesta, cu un titlu pe cinci rînduri, tulburător ca un haiku: „Inventatorii de boli. Cum sînt transformați oamenii sănătoși în cumpărători de medicamente. Industria farmaceutică exploatează perfid temerile cele mai profunde ale omului” (articolul complet, aici). Sau răscolitoarea anchetă a ziariștilor de la Academia Cațavencu, „Afaceri porcești la umbra vaccinării obligatorii”, care demască țepele de zeci de milioane de dolari de la bugetul de stat, practicate în epoca Nicolăescu, și care dă o idee lămuritoare asupra dimensiunii jafului pe care îl proiectează acum ministerul lui Bănicioiu, cu nou-încropitul proiect de lege privind vaccinarea cu japca. A, da, și să nu uităm de emisiunea „Între bine și rău”, de la TVR1, moderată de Liviu Mihaiu și Timea Bereczki, scoasă definitiv din grila postului, la foarte scurt timp după ediția care demasca sistemul corupt de sănătate și mafia farmaceutică.

Mai e și știrea de mai jos (și cu asta se cam încheie lista scurtă de răzvrătiri jurnalistice pe subiectul Pharma, de pînă acum), apărută în week-endul trecut, pe Antena 1 – probabil, rodul unei lupte de culise teribile cu cenzura, impusă redacției, de alții. În doar două minute, materialul reușește să sintetizeze toate dezbaterile care n-au avut loc la televiziunile românești pe subiectul etern manipulat al vaccinurilor, toate părerile medicilor de familie și imunologilor români care n-au fost niciodată întrebați de presă de ce sînt periculoase imunizările în masă, toate argumentele juridice, logice, deontologice, pentru care vaccinarea obligatorie este un atentat la democrația și siguranța națională și pe care nu le-a auzit nimeni de la televizor, rezumînd scurt cele mai negre temeri ale noastre, pe care ne este frică să le și verbalizăm: sîntem sau nu îmbolnăviți și chiar omorîți cu bună știință de cei care se presupune, în naivitatea colectivă, că ar trebui să vegheze asupra binelui societății?”

Nota redacției: din păcate, știrea video la care face referire Olivia Steer a fost între timp... cenzurată. (articolul continuă după imagine)

 

Din 2015 pina azi, lucrurile s-au limpezit destul de bine. Am vrut, n-am vrut, întrebarea s-a formulat singura, in ultimii doi ani, prin lecturarea zilnică a rubricii de anunțuri mortuare, a veștilor venite, pe toate mediile, despre inexplicabilele „coincidente”, ori consultarea raporturilor VAERS. Si adevarul ne-a lovit in moalele capului. Ce e cel mai trist, însă, e ca, desfigurați de cucuiul lung, ițit ostentativ si inevitabil in creștet, mai lung chiar decit nasul de lemn al lui Pinocchio, contorsionați pe interior, de impactul cu realitatea, ca un bolid intrat, cu viteza, intr-un TIR, pe un DN oarecare, ne prefacem ca mai avem doar două opțiuni: să zicem că nu s-a întîmplat nimic așa de grav sau să ne facem că nu ne doare.

Articolul din 2015, care face trimitere și la personajul din imaginea de mai jos, îl puteți citi integral la OliviaSteer.Ro