ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Către Consiliul National pentru Combaterea Discriminării,

În atentia domnului președinte Asztalos Csaba,

Subsemnata Olivia Veturia Moisescu,


Vă aduc la cunostință următoarele:

În data de 2 februarie 2022, CNCD a pronuntat, în dosarul 15A/2021, decizia de amendare a subsemnatei, cu suma de 5000 de lei pentru presupuse fapte de discriminare, hotarîre pe care a făcut-o cunoscută, prin comunicat de presă, publicînd-o pe site-ul propriu.

Decizia de sancționare a subsemnatei nu a fost motivată (în comparație cu hotărîrea de sancționare cu amendă a lui Traian Băsescu, dată în aceeași zi, 2 februarie 2022), așa că nu cunosc argumentele invocate de complet, care au putut duce la propunțarea unei astfel de decizii, fapt care mă pune în imposibiltatea de a formula contestația.

Procedural, amenda poate fi atacata în instanța de contencios administrativ, în termen de 15 zile de la data comunicări, potrivit art. 20, alin. 8,9 și 10, din OG nr. 137/2000. Comunicarea efectivă nu se realizează prin mass-media și nici în lipsa motivării. Comunicarea se consideră îndeplinită cu începere de la data poștală, imprimată pe plicul ce cuprinde decizia de sanționare si după semnarea dovezii de înmînare, certificată de agentul însărcinat cu înmînarea, potrivit art.163, Cod de Porcedură Civilă.

Prin urmare,

VĂ INFORMEZ

Cîtă vreme, de la data comunicatului CNCD, au trecut deja 14 zile, fără să primesc prin poștă hotărîrea însoțită de motivare (vreme în care s-a aflat mereu unul dintre membrii familiei la domiciliu, pregătit să recepționeze corespondența), consider, de drept si fapt, să înștiințarea nu a avut încă loc și că termenul legal de depunere a contestației va începe să curgă, abia după ce o voi fi primit, potrivit normelor procedurale în vigoare.

Cu stimă, 

Olivia Moisescu

Citiți și CNCD o amendează pe Olivia Steer ca să abată atenția de la scandalul emblemei vaccinismului în România, doftor plagiator și impostor Vasi Rădulescu. O supraviețuitoare a Holocaustului îi dă dreptate curajoasei jurnaliste sancționate abuziv cu 5000 de lei