ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luna iunie e luna paradelor minorităților sexuale. Copiii tăi vor vedea comportamentele imorale și nenaturale și poate vă vor pune întrebări. Cum vei răspunde? Ofer în limba română câteva sugestii publicate de o mamă în publicația online The Federalist:

Cum le vei răspunde copiilor tăi când vor veni la tine cu întrebări și observații despre homosexualitate? Este imperativ ca familiile să aibă un plan de acțiune, mai ales în timpul lunii mândriei. Eu și soțul meu am decis să schițăm câteva modalități de a ne încuraja copiii sa învețe adevărul pe parcursul lunii iunie.

Cinci sugestii practice

Mai întâi, citiți Geneza 1-3 în familie. Relatările biblice despre creație și căderea în păcat nu numai că dezvăluie planul lui Dumnezeu pentru căsătorie și familii, dar sunt, de asemenea, amintiri despre felul în care această ordine este subminată. În plus, este important să ne amintim că orice păcat este păcat în ochii lui Dumnezeu, fie că este vorba de furt, homosexualitate, necinste, bârfă etc. A spune adevărul despre ordinea creată a lui Dumnezeu trebuie făcută cu dragoste.

În al doilea rând, citiți Geneza 6-9. Relatarea biblică despre Noe, potop și legământul lui Dumnezeu care a urmat ne amintește de promisiunile lui Dumnezeu, în special de garanția Sa de a-i proteja pe ai Săi în chivotul credinței prin Hristos Isus. Mai mult, acest pasaj prezintă ocazia perfectă de a discuta despre adevărata origine a curcubeului.

În al treilea rând, investește în literatură de calitate pentru a-ți învăța copiii despre sexualitatea umană într-un mod adecvat vârstei. Recomand seria Learning About Sex de la Editura Concordia. Deși am folosit doar prima carte din serie, De ce băieții și fetele sunt diferiți, știu că seria este bine scrisă, se bazează pe ea însăși treptat și este simplă, permițând părinților să o folosească cu discreție, în funcție de nevoile copiilor lor.

În al patrulea rând, bucurați-vă împreună cu copiii voștri de identitățile lor dincolo de sexualitatea lor. Fiecare dintre noi avem posturi diferite în viață: frate, soră, fiu, fiică, student, prieten, văr, vecin etc. Recunoaște atributele unice la copiii tăi și discută cu ei despre importanța acestor vocații unice. Ce înseamnă a fi frate pentru sora ta, sora pentru fratele tău etc.

În al cincilea rând, reamintește-ți că nu poți controla fiecare material scris sau propaganda la care sunt expuși copiii tăi, dar poți controla modul în care abordezi aceste lucruri. În calitate de părinți, bineînțeles, trebuie să fim cu discernământ și proactivi în ceea ce privește filmele, cărțile, emisiunile TV și rețelele sociale accesibile copiilor noștri. Cu toate acestea, nu există nicio modalitate de a-i proteja complet de lucrurile destructive ale lumii. Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să continuăm în chemarea noastră ca părinți – să ne creștem si sa ne educam copiii prin exemplu.

Vedeți și
Un pastor american expune manualul de ”educație” sexuală și homosexuală în școli pentru copii de 10 ani ultragiind urechile fine ale Consiliului profesoral cu ceea ce violează mental minorii expuși atacului ”diversității”. VIDEO TULBURĂTOR