ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unii s-au tulburat: de ce s-au găsit tocmai acum în Săptămâna mare să deschidă acest subiect?

Eu gândesc așa:

Gândurile și intențiile, scopurile, planurile oamenilor sunt ascunse și neștiute de ceilalți (ba, uneori nici de înșiși oamenii!) dacă nu le dezvăluim. Și, într-un fel, e normal să fie așa, se respectă intimitatea, integritatea și libertatea personală. Dar... lui Dumnezeu nu I se poate ascunde absolut nimic! Și atunci, când aceste gânduri neștiute și ascunse, mascate, disimulate celorlalți devin prea nocive, intervin împrejurări personale sau colective în care ele sunt descoperite cu voia sau fără voia noastră!

Așa s-a întâmplat în perioada generală a plandemiei, așa se întâmplă în perioada războiului actual, așa se întâmplă acum cu problema Paștelui!

Este clar voia lui Dumnezeu ca aceste gânduri, planuri, intenții, scopuri  ascunse, bune sau rele să fie scoase la lumină, pentru care, cu toată durerea și  surprizele (și rele dar și bune!) să fim mulțumitori și recunoscători, chiar în ispite (teste, examene) și crize (judecăți!)

Iarăși, să nu fim terorizați de perspectiva unor eventuale schisme bisericești! Și acelea nu sunt doar de la diavol așa cum se mai spune superficial, ci... de la Domnul, care separă grâul de neghină și oile de capre care coexistă (mai mult sau mai puțin pașnic) și în timpul vieții, nu numai după! Nu se poate conviețui bisericește la nesfârșit cu duhuri cel puțin deosebite, dacă nu chiar potrivnice! Așa a fost de la începutul bisericii și va fi până la sfârșitul (binevenit!) lumii!

 

Slavă Ție Doamne, slavă Ție!

Citiți și Pr. Dan Bădulescu: ELEMENTUL CENTRAL (PIVOTUL) CALENDARULUI BISERICESC: SFINTELE PAȘTI. Cine nu face așa pățește ceva... RĂU