ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nimeni nu pare a băga de seamă că Uniunii Europene îi scârțâie balamalele și podelele pe care s-a cățărat și a uitat să coboare. A găsit soluții pentru a băga și ține sub papuc statele mici, dar, în fața pandemiei se dovedește neputincioasă. Ori nu a știut ce trebuie să întreprindă ori, până la un punct, s-a făcut că nu vede? A încercat tot felul de metode de combatere, cu mască sau fără, cu carantinări care nu au rezolvat nimic, cu închideri de localități și chiar de frontiere, toate fără niciun rezultat.

Spre sfârșitul anului trecut, Uniunea dădea sfoară-n patru zări că a găsit, în sfârșit, soluția. A vorbit întâi despre un vaccin. Apoi despre un altul. Și încă unul. Se născuse în lume o competiție acerbă, cine-l scoate primul, cine produce mai mult. Să lăsăm deoparte sănătatea, era vorba de bani întâi și-ntâi.

Secretomania, simptom al pandemiei

În mod evident, vaccinul nu are darul să vindece. Reprezintă doar o măsură de prevenție, și scriu asta cu multă indulgență. Curând avea să se vadă că și pretinsa prevenție este o făcătură. Practica a demonstrat că lumea s-a îmbolnăvit și după ce s-a vaccinat și a făcut și rapelul. Și atunci, la ce este bun vaccinul? Dar lucrurile nu se opresc aici. Colegii de la ActiveNews au pus în circulație documente și au comentat efectele despre care nimeni nu vorbește. Marii cioclii ai Apocalipsei Covid nu au curajul să deschidă gura și să interpreteze informațiile prezentate. Rafila, Tătaru, Musta, Mahler și doctorașul colonel Gheorghiță se pierd în explicații despre paturile de la ATI, fără a puncta esențialul.

Speră să scadă rata îmbolnăvirilor? Cum, din vorbe? În loc să pună accent pe datele prezentate de ActiveNews, informații care, surprinzător, sunt evitate de televiziuni și redacțiile ziarelor, își pierd vremea cu instituirea carantinei la Bolintin, cu interdicția circulației după ora 22 și cu programul de cumpărături impus bătrânilor. E drept, lumea trebuie să știe și ce se întâmplă în jurul ei, dar asta nu vindecă pe nimeni de Covid. Hai, nu comentezi cele 1.524 de decese aflate în evidențele Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și cele peste 30.000 de reacții adverse monitorizate în SUA în urma vaccinărilor, dezvăluite de ActiveNews, dar nici moartea militarului român în a treia zi de la vaccinare? Secretomania autorităților române e deja un simptom al pandemiei.

Încă un pas spre monitorizarea populației

Acum, medicii și politicienii deopotrivă au o jucărie nouă. Pașaportul de vaccinare. Aplică aceeași tactică prin care să se îndepărteze de problemele reale. Timpii acordați de televiziuni subiectului Covid 19 sunt mâncați, într-o proporție covârșitoare, de discuții sterpe despre necesitatea existenței pașaportului. S-a ajuns la un paradox uluitor. Deși vaccinarea nu este obligatorie, fapt recunoscut în toată Europa, pașaportul este pe cale de a deveni obligatoriu. Încet, încet lucrurile se îndreaptă către așa ceva. Vor apărea, așa cum am scris și ieri, interdicții de călătorie în alte țări, accesul va fi tot mai restricționat în instituțiile publice și chiar și la propriul loc de muncă. Ne vom trezi inclusiv cu refuzarea angajării în lipsa pașaportului de vaccinare. Niște minți putrede de prin cotloanele Uniunii Europene au început deja să ceară apariția acestuia.

O vor face tot mai des de acum înainte. Există, în mod sigur, un interes pe care încă nu îl fac cunoscut, ca nu cumva tensiunile cumulate în țările din Uniune să răbufnească fără a mai putea fi domolite. Degeaba Renate Weber, în România, atrage atenția că ne îndreptăm spre o dictatură medicală. Se găsește imediat un personaj de talia lui Dacian Cioloș care să spună că nu e vorba de un pașaport, ci de o bază de date pusă la dispoziția fiecărui aeroport sau punct vamal ca să nu mai pierdem vreme cu căutarea documentelor. E același drac. Și dacă nu ies din țară, deloc, absolut deloc, de ce ar fi interesate autoritățile din Schiphol, Olanda, de CNP-ul și numele meu și dacă m-am vaccinat sau nu? Este un atac la intimitate, la datele personale care nu trebuie să intereseze pe nimeni. Sau este pasul premergător următoarei faze de monitorizare a populației?