ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vazand ce se intampla in Transnistria, razboinicul consilier al presedintelui Ucrainei, dl Arestovici, ii zic razboinic pentru ca in 2019 dadea acel interviu in care preconiza un razboi cu Federatia Rusa in care Ucraina va invinge, face niste manevre prin invaluire, prin cuvinte, pronuntand numele Romaniei:

„Republica Moldova poate avea probleme mari dacă ei ar ataca. Cel mai bun lucru pe care-l poate face Republica Moldova în acest caz ar fi să se adreseze după ajutor în Ucraina și România. Da, România, pentru că ei de fapt sunt același popor. Există și mulți moldoveni care nu ar fi de acord cu mine, ei au poziția că sunt popor separat, dar limba sigur e aceeași. E cert că sunt apropiați cu românii”.

Hai sa stabilim un lucru, pentru dl Arestovici: Republica Moldova este un stat suveran si neutru. Republica Moldova are, de 30 de ani, o problema in Transnistria. Dar, asa mici cum sunt, au reusit sa pastreze pacea, negociind in diferite formate cu Tiraspolul. Si, evident, cu Moscova. Cred ca si acum vor reusi, prin dialog, sa pastreze pacea. Nu-i nevoie de fitilele dlui Arestovici.

L-as intreba pe dl Arestovici daca amestecarea numelui Romaniei, un stat NATO, a primit aprobare de la seful Pentagonului, dl Austin, care zicea mai ieri ca SUA e gata sa mute muntii din loc pentru consolidarea apararii ucrainene?

Asadar, prin implicarea directa a Romaniei in razboiul din Ucraina vor unii sa mute muntii Carpati pe Nistru si cred ca, gata, s-a rezolvat cu rusii?