ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mult decât urgența sanitară, Starea de Război este mediul perfect pentru control social și re-educare prin Frică.

La câteva ore după ce Vladimir Putin invada Ucraina am scris următoarele:

Războiul este cel mai „eficient și sigur” mijloc de distrugere care să pregătească terenul pentru „Build Back Better”, visul de aur al globalismului.

Războiul este un pretext și mai bun (decât Pandemia – n.m.) pentru a călca în picioare drepturile și libertățile oamenilor.

Starea de urgență, care părea că tocmai a trecut, va fi instituită din nou.

Oricine se va opune restricțiilor draconice și noilor înrobiri va fi considerat „Terorist al lui Putin”, după ce înainte a fost considerat pe rând „Terorist al lui Trump” și „Terorist al Covidului”.

În Noua Normalitate, bâta a devenit principala pârghie de guvernare. Trebuie doar reorientată politic.

Am păstrat o umbră de speranță că aceste previziuni nu se vor împlini. Sau, măcar, nu foarte curând.

Însă, când aceleași canale media care, până ieri, se băteau cu cărămida în piept că se războiesc cu fake news-urile, au deversat în capul opiniei publice un șuvoi de falsuri grosolane, am știut că speranțele mele sunt deșarte.

Seniorii Covidului de ieri, deveniți azi Seniorii Războiului, nu mai au răbdare. 

Iată o știre cât se poate de reală:

Ministrul Justiției din Cehia, Igor Striz, a avertizat populația printr-un comunicat de presă că, la fel ca în cazul COVID-19, libertatea de exprimare în legătură cu războiul din Ucraina va fi drastic limitată:

„Trebuie informați cetățenii că actuala situație legată de atacul Federației Ruse împotriva Ucrainei ar putea avea implicații pentru libertatea lor de exprimare.”

Noua ciuntire a drepturilor omului a fost justificată de prevederile codului penal care sancționează aprobarea unei infracțiuni penale sau negarea acesteia, precum și punerea în discuție, aprobarea sau justificarea unui genocid.

„Libertatea de exprimare are și limite într-un stat democratic aflat sub domnia legii”, a explicat Striz.
 
Oficialul de la Praga a adăugat:

„Oricine, în mod public (inclusiv la manifestații, pe Internet sau pe rețelele sociale) aprobă (acceptă sau sprijină atacurile Federației Ruse asupra Ucrainei) ori își exprimă sprijinul ori îi elogiază pe liderii Federației Ruse în  această privință ar putea fi tras la răspundere penală în anumite condiții.”

Pe site-ul său oficial, Poliția cehă a anunțat și ea că „urmărește îndeaproape” conținutul a „zeci de comentarii din discuțiile pe Internet care aprobă invazia rusă și activitățile armatei ruse”.

Potrivit Radio Praga Internațional, o persoană care va fi încadrată la vreuna din infracțiunile penale enumerate mai sus riscă până la trei ani de închisoare.

*

Sbirii cehi nu și-au mai bătut capul cu „detalii” juridice, cum ar fi că infracțiunile penale (inclusiv genocidul) ar trebui ele, mai întâi, dovedite și condamnate, pentru ca abia apoi să poată fi sancționabile „sprijinirea” sau „elogierea” lor.

Altminteri, nu se poate vorbi de „domnia legii”, cum spune ministrul Striz, ci avem de-a face cu o dictatură exact ca în Rusia. Adică exact ce pretindem să combatem.

*

Exprimarea și receptarea exprimării sunt procese subiective și interpretatabile. Mai mult decât în orice alt domeniu, restricțiile și cenzura (indiferent de scopurile generoase invocate) pot duce la abuzuri grave. La aberații și chiar la monstruozități.

Bunăoară, mai am voie să râd de zahariseala lui Biden, care nu știe cine cu cine se bate, și să îmi declar admirația față de o mișcare politico-militară a lui Putin?
 
Și, în general, mai am dreptul să zic ceva? Dar să gândesc cu capul meu?

Trump a afirmat că modul în care Putin a recunoscut mai întâi independența republicilor separatiste din Donbas și apoi a trimis acolo forțe numite „de pace” fost „genial”.

Aceeași presă care, timp de patru ani, l-a acuzat în mod ticălos și mincinos pe Trump de „complicitate” cu Rusia s-a isterizat ca la semnal și i-a imputat fostului președinte american „elogierea” invadării Ucrainei.

Dacă ar trăi în Cehia, Trump ar risca acum trei ani de pușcărie.

*

Mesajul subliminal a autorităților din Cehia (care, nu am nici o îndoială, va fi preluat rapid de întregul Occident) este simplu: Ciocul Mic!

Orice spui poate fi folosit împotriva ta. 

Cum nu poți sta mereu să analizezi dacă ce îți trece prin minte este penal sau nu, dacă nu cumva „elogiezi dictatorul”, este mai bine să preiei și să colportezi doar mesajele publice ale autorităților. 

Și în general, e indicat să gândești mai puțin cu capul tău, ca să nu riști și să te scapi...

*

În același editorial scris la cald după invazia lui Putin, am mai observat ceva. Iată:

Războiul este cel mai „eficient și sigur” mijloc de distrugere care să pregătească terenul pentru „Build Back Better”, visul de aur al globalismului.

În mintea Globo-Capitaliștilor, distrugerea materială, economică, socială și culturală a civilizației actuale nu este suficientă. Ba chiar este inutilă dacă nu e însoțită de distrugerea Omului Vechi.

Paradisul de Coșmar de mâine, Lumea Nouă la care visează Demenții Planetei, trebuie să fie populată de un Om Nou. Trans-Omul.

Omul Nou nu poate fi obținut decât prin distrugerea identității divine a Omului Vechi. Pervertirea iremediabilă a Minții și Sufletului printr-un proces de Re-Educare totală, asemănător celui de la Pitești.

Starea de urgență impusă de război este mediul perfect pentru control social și re-educare. Instrumentul de re-educare e Frica.

În prima etapă, care a început deja, Omul trebuie dezvățat să gândească cu propria minte. Binele și Răul, Adevărul și Minciuna, nu mai trebuie trecute prin filtrul propriei rațiuni ci primite ca atare, prin „revelație”, de la „autorități” și „experți”.

În etapa a doua, decisivă, Omul trebuie să fie învățat să SIMTĂ ce i se dictează. Pe cine să urască și pe cine să iubească.

Poliția Gândirii va juca un rol cheie în acest proces de transformare diabolică, de demonizare a Omului, proces a cărui oroare o depășește pe cea din laboratorul doctorului Frankenstein.

Pentru că nu e suficient ca Omul Nou să execute ordinele cu precizie și cu obediență. Trebuie să își și IUBEASCĂ Stăpânii. Să-i idolatrizeze ca pe noii săi dumnezei. 

Amintiți-vă finalul cutremurător și premonitor din 1984 al lui Orwell:

„Dobândise victoria asupra lui însuși: îl iubea pe Big Brother.”

Omul Nou își găsise Noul Dumnezeu.