ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Și eu sunt influențăr

E adevărat - nu am șase milioane de urmăritori pe peretele meu. Nu am nici măcar o sută. De fapt nu am nici perete și nici conturi pe rețelele de socializare. Sincer, nu am primit niciun like de la nimeni vreodată. Nici vorbă de follow sau comment. Iar asta mă face să mă simt foarte bine. Practic nu mă bagă nimeni în seamă. Cred că nici textul acesta nu-l va citi nimeni.

N-am BMW, n-am tatuaje, nici bijuterii stridente, nu am fost in Tenerife, Bali, știu, e dezamăgitor, nu prea am cu ce să m laud.

Încerc să fiu o albină harnică din stup. Nu ies în evidență cu nimic.

Mă spăl pe dinți, sunt cuviincios și respectuos cu vecinii, sunt un membru activ în familie, mai cumpăr ici-colo câte un buchet de flori, merg la biserică, mă spovedesc și împărtășesc din când în când.

Îmi iubesc țara, oamenii și locurile de baștină, mă comport cumsecade, fac cumpărături de la piață și sortez gunoiul.

Nu cred că am vreo influență asupra nimănui, și nici nu mă prea străduiesc. Totuși, mi se umple inima de bucurie când mă uit la copiii mei.

Se spală pe dinți, sunt cuviincioși și respectuoși cu vecinii, sunt membri activi în familie, mai cumpără ici-colo cîte un buchet de flori, merg la biserică, se spovedesc și se împărtășeșc din când în cînd... chestii de astea.

Noi nu reprezentăm nicio amenințare pentru păpușarii planetei.

Dar ceva îmi spune că mai frică le e păpușarilor de mine decât de infuențării de carton de pe rețelele de socializare.

Mă uit în oglindă și o lacrimă îmi mângâie primele fire albe din barbă. E o lacrimă de bucurie. Sunt un om împlinit!

Dragă Românie, află că noi nu te-am părăsit! Suntem aici chiar dacă nu suntem așa de vocali.

Costin Știrbu

Autorul este unul dintre câștigătorii Concursului de Eseuri ActiveNews - Era Covid și Marea Resetare - starea actuală, perspective, soluții, categoria SCHIȚE cu materialul SEIZMUL