ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când ești o oarecare se cheamă că porți scurt, când ești nevasta șefului statului se cheamă că ești în cracii goi.

*Conducătorii de după 89 nu doar că ne-au furat cât au putut, ne-au mințit și ne mint, ne-au vândut celor de afară ca niște trădători, ne-au umilit cât au putut când a fost vorba de drepturile noastre șamd. Dar ne-au arătat și un dispreț și o ură greu de înțeles pentru oricine cu o judecată dreaptă. Caracterizarea ca „teroriști” făcută de Cîțu românilor care se împotrivesc doar cu cuvântul măsurilor absurde și draconice pe care ei pretind că le iau împotriva pretinsei pandemii e doar ultima din șirul lung de insulte venind de la vârful statului român. Acest june cu vădite deviații comportamentale s-a înfuriat pe români că nu se încolonează să se ducă la injectare ca vitele la abator, în condițiile în care până la afirmațiile sale nu mai puțin de nouă state din UE au suspendat vaccinarea din cauza reacțiilor adverse grave înregistrate deja în număr mare. Dar înaintea numitului, și trei din cei patru președinți de până acum ne-au insultat în fel și chip. De la Iliescu, cu „măi animalule” și „golanii” lui, la Băsescu cu „țigancă împuțită” și „tâmpiții” scoși de școala românească, la Iohannis cu românii „proști” și „fanatici religioși”. După ce l-am auzit ieri și pe primul ministru insultându-ne, mi-am reamintit și de președinți. Și primul gând a fost să mă întreb dacă Regele Mihai sau oricine din Familia lui ar fi putut face vreodată așa ceva, sau dacă la ora asta Cîțu s-ar mai fi aflat la Palatul Victoria după o așa porcărie.

*Un zombi e acela care habar n-are ce-i cu lumea asta și cu el în ea, și nici nu-i trece prin minte să afle.

*Trupul omului se hrănește cu mâncare, sufletul cu frumos iar duhul (partea superioară a sufletului) cu rugăciune și credință. Din această împrejurare, și din importanța acordată fiecăreia din cele trei categorii de hrană, rezultă că există trei categorii de oameni: trupești, spirituali și duhovnicești.

*Fumătorii au dreptul să nu poarte mască în spațiile publice deschise, iar motivul din care nu se infectează cu noul Coronavirus e că Iohannis are șapte case.

*Sunt păcătos? Din cale-afară de păcătos! Sunt conștient de asta, mă căiesc și mă străduiesc să mă îndrept. De reușit, reușesc însă prea puțin. Dar nu deznădăjduiesc. De ce? Pentru că nădejdea în marea milostivire a lui Dumnezeu e una dintre cele trei mai mari virtuți ale creștinismului: credința, dragostea, nădejdea. Și, între mai multe altele, nu deznădăjduiesc și pentru că până și marii noștri sfinți ne-au spus mereu că ei înșiși erau păcătoși. Ca un mare păcătos ce sunt, îl îndrăgesc nespus pe Sfântul Apostol Pavel și pentru că (sau poate mai ales pentru că) a spus despre sine lucruri care mă alină mult în propria-mi păcătoșenie. Sunt primul dintre păcătoși, nu fac binele pe care-l voiesc ci, trupește, răul pe care nu-l voiesc – sunt cuvinte ale nimănui altcuiva decât ale celui pe care Mântuitorul Însuși l-a ales să fie Apostol al neamurilor. Și despre care știm câte a pătimit și ce sfârșit mucenicesc a avut din dragoste pentru Mântuitorul. Și care tot cu mâna sa a scris despre sine și aceste cuvinte prea rar auzite parcă în sfintele noastre biserici: „Om nenorocit ce sunt! Cine mă va izbăvi de trupul morții acesteia?”

*Primăvara-i tot pe drum,/ Și-i aprilie de-acum,/ Iar lui Greta sărăcuța/ I s-a dereglat și puța,/ I s-a încălzit global,/ Face pipi din aval.

*În hărmălaia și răutatea lumii acesteia ne putem păzi mințile întregi și sufletele netulburate mai ales luând aminte cât mai des la cele ale lui Dumnezeu.

*Să ai șapte case și să nu stai în niciuna e ca și cum ai avea o singură nevastă care și aia joacă tenis cu altul.