ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„România liberă” scrie: „Asociația 21 Decembrie cere să fie expulzat ambasadorul Rusiei, care susține că România a ocupat Basarabia”.

Se precizează că ambasadorul Kuzmin „ar fi susținut că Republica Moldova nu a fost parte a României decât 22 de ani”, o perioadă numită de acesta în stil bolșevic, „ocupație” românească”.


Mai suntem informați că asociația în cauză a organizat, la 27 martie, și un miting de protest în fața Ambasadei Rusiei din București „împotriva genocidului din Ucraina și împotriva subversiunii rusești din România și a lumii democrate”.

Sunt gata să vin și eu de aici de la Chișinău pentru a protesta, împreună cu frații români, în fața ambasadei Rusiei de la București și a cere expulzarea ambasadorului Kuzmin, cu ale cărui atitudini, provocări și acțiuni antiromânești m-am confruntat încă de când era ambasador al Rusiei în Republica Moldova.

Un lucru însă ar trebui să-l clarificăm în legătură cu protestul anunțat: ce facem sau cum procedăm cu președintele Zelensky de la Kiev care, în recentele sale luări de cuvânt cu ocazia zilei unității naționale a Ucrainei e exprimat exact aceleași atitudini provocatoare și antiromânești afirmând că „România a ocupat Bucovina de Nord”, afirmație prezentă și azi pe site-ul oficial al președinției ucrainene?

Împotriva acestuia, a lui Zelensky, nu protestăm?

Care este diferența dintre el și Kuzmin, reprezentantul lui Putin, în felul în care aceștia interpretează faptele istorice și adevărul despre teritoriile românești ocupate de ei sau în actele de barbarie, de batjocorire, de deznaționalizare comise de regimurile lor în raport cu populația românească din aceste teritorii?

Or, vom veni la protestul anunțat cu steagul Ucrainei în piepturi și fluturându-l?!

Sau, și mai mult: vom cere să i se acorde neîntârziat actorașului de la Kiev Premiul Nobel?!

Nu! Eu vreau expulzarea amândurora!

Citiți și Victor Roncea: Războiul l-a scutit pe Zelenski să modifice omiterea românilor din adresarea de Ziua Unității Ucrainei și filmarea cu Bucovina de Nord a fost ocupată de români, în ciuda cererilor României. EXCLUSIV / INFO MAE