ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Pe când încă era pe cai mari, mai exact prin primăvară, mai exact pe 22 mai, d-l Orban a anunțat că, dacă tot va obține în toamnă un nou mandat la șefia PNL, „iau în calcul să candidez și la Președinție”. Iată-ne însă în toamnă, iar d-lui Orban nu doar că i-a pierit cheful de Prezidenție dar - ce lume rea... - s-a lins pe bot și de propria-i succesiune la Partid. Ceea ce, dacă cu Partidul mai treacă-meargă, cu Prezidenția e ceva monstruos de nedrept, dar și groaznic de injust. Nesuferită treabă să nu învârți și tu pe degete, din Palatul regal al Cotrocenilor, o Republică moștenită de la Stalin și condusă până de curând de alde Iliescu și Băsescu - două secături parvenite și ele, și poate mai mari decât tine...

*The Washington Times tocmai dezvăluie că „schimbarea fundamentală” din era de după „atentatele teroriste" din 11 septembrie 2001 a direcționat - fabuloasă coincidență! - „trilioane de dolari către firmele din industria de apărare”. Asemenea adevăruri explică din ce cauză sunt atât de atacați peste Ocean, și nu doar, „conspiraționiștii” - cei ce îndrăznesc să se întrebe, chiar și numai în gând, dacă pe 11 septembrie lucrurile s-au petrecut exact ca în Evanghelia celor din Ministerul Adevărului de peste Ocean. Însă în exact aceeași manieră agresivă vedem că sunt atacați mai nou și cei care-și pun întrebări privind „pandemia” și dictatura instaurată în numele ei (tot „conspiraționiști” și aceștia, firește). Iar aceasta cred că dă dreptul popoarelor să suspecteze că Occidentul trăiește de vreo două decenii (sau poate că mai mult) într-o oribilă minciună.

*Observ tentația de a reabilita din istorie lucruri mai mult decât discutabile. Generalul Iulian Vlad nu mai e nedemnul șef al Securității lui Ceaușescu, ci un om care a făcut atâtea pentru țară. Foștii conducători ai Mișcării legionare nu doar că nu au și ei vreo răspundere pentru nenorocirile din epocă, dar sunt pur și simpli glorificați. Iar asta pentru a se răspunde unor antipatii personale - în cazul de față la adresa Casei regale. Și e nedrept, pentru că regalitatea românilor nu a însemnat doar ce a făcut (și) greșit Carol II, ci și Independența de la 1877, făurirea statului român modern, cea mai mare dezvoltare economică, făurirea României mari și atâtea altele, niciodată pomenite și ele. Regele Mihai a asumat cu toată claritatea ceea ce tatăl său a făcut (și) rău. Ați văzut în istoria noastră multe asemenea asumări personale? Judecați drept, domnilor, pentru că drept ne va judeca și Dumnezeu pe noi! Regele Carol, cu toate ale sale răspunderi (nici mai puține - dar nici mai multe, doar pentru că așa ne-ar conveni nouă!) - a avut de-a face cu un context internațional infernal, în care chiar de violențele și asasinatele Legiunii n-ar mai fi avut nevoie; să nu uităm că sângele a început să curgă în decembrie 1933, odată cu asasinarea prim-ministrului Duca (urmat pe parcurs, tot la acest nivel, de Armand Călinescu și Nicolae Iorga însuși). Și apoi, cu Mișcarea legionară n-a avut conflicte sângeroase numai Carol al II-lea. De ce doar arareori și în treacăt amintim de reprimarea de către însuși aliatul Ion Antonescu a rebeliunii legionare din ianuarie 1941? Și apoi, dar și în sfârșit, ce argument mai e și acesta - adus pentru a-l pune într-o lumină neapărat bună pe Corneliu Codreanu, și neapărat în întuneric pe Rege - că Hitler l-ar fi dorit pe el prim-ministru. Presupunând că chiar e așa, d-l Hitler nu mai e și aici cel cu Dictatul de la Viena și cu Pactul cu Stalin?

*Ordinul „în lucru” al ministrului Cseke Attila, privind Loteria vaccinării (15 milioane de lei din banii publici, „premii” pentru persoanele vaccinate cu schema completă) - încă o aberație de inspirație nazistă, discriminatorie și anticonstituțională. Îl voi ataca imediat ce va fi publicat în Monitorul oficial.

*Guvernul tocmai a anunțat că, în București, rata de infectare ar fi, astăzi, de 3,3 la mie - și că, deci, aici se va intra sub dictatura „scenariului roșu”. Pentru că ororile vin în cascadă, și nu-mi pot pierde prea mult timp cu ele și cu autorii lor, voi fi scurt. La noi și în Occidentul care ni-i deja lagăr de concentrare, oamenii suportă monstruozitățile pe care le suportă exclusiv pe baza unor cifre la care, ca victime, nu au absolut niciun acces. Și pe care n-au voie să le conteste exact așa cum nici sutele de mii de victime ale unor dictatori nebuni ca Idi Amin ori Pol Pot n-au putut să-și conteste propriii călăi. La așa-zisele cifre, nimic altceva decât niște falsuri odioase, nimănui nu-i este permis accesul din motive de, sigur că da, „protecție a datelor cu caracter personal”. Iată motivul din care UE a pus la punct, ani la rând, ca pentru o execuție finală, teroarea GDPR. Dar, nu vă faceți iluzii, „scenariști” scelerați, veți răspunde curând!