ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cum am mai scris, la ICCJ se află dosarul în care cer anularea ordinului prin care fostul ministru Stănculescu m-a îndepărtat din armată în 1990 pentru că am solicitat public să fie clarificată implicarea sa în represiunea militară de la Timișoara din decembrie 1989. Fapte pentru care, în 1999, fostul general avea să fie condamnat la 15 ani de închisoare. Cum de asemenea am scris, la instanța supremă tocmai sunt în curs un număr de abuzuri judiciare greu de imaginat într-o țară civilizată. Mai nou, deși a trecut o săptămână de când am formulat cererea de recuzare a președintei completului de revizuire a deciziei din recurs, d-na judecătoare Ghica, pe portalul instanței nu se găsește - contrar prevederilor Codului de procedură civilă raportate la specificitatea speței (am arătat de asemenea anterior) - absolut nicio mențiune privind formularea cererii, respectiv completul de judecată și termenul de soluționare a cererii.

La instanță toată lumea ridică din umeri, semn că președinta Secției nu prea găsește un complet de care să fie sigură că-mi va respinge cererea de recuzare a colegei Ghica. De spus și că d-na Stănișor e o piesă grea a justiției lui Traian Băsescu, care în dosarul meu cu MApN a dat în 2008 o soluție literalmente odioasă (judecătoare căreia colegii tocmai i-au făcut vânt la CSM), iar d-na Ghica, fostă șefă a CSM în anii cei mai negri ai justiției lui Băsescu, și de unde a pus la cale, până și fără știrea colegilor din CSM, Protocoalele secrete cu serviciile de informații. D-na Ghica a fost adusă nu demult la ICCJ cu scopul, spun surse avizate, de a-i succede d-nei Stănișor la șefia Secției de contencios administrativ și fiscal - o poziție cu relevanță maximă pentru interese așijderea interne și nu doar.

Da, este adevărat și că în perioada scurtă de când activează la ICCJ d-na Ghica a participat la adoptarea unor decizii apreciate în egală măsură de practicieni și de presa interesată de dreptul la un proces echitabil. Din păcate, însă, în ședința din 13 octombrie, despre care am scris anterior pe larg, am recunoscut mai mult pe magistratul din anii Protocoalelor secrete decât pe cel din ultimul timp - o experiență pe care, admit și aceasta, se poate să n-o mai fi avut și alți justițiabili.