ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru că prezidentul sas l-a izgonit de la măcelărie, Ludovic Orban se zvârcolește prin târguri și piețe și-l înjură de toate alea pe cel pe care până mai ieri îl pupa peste tot vibrând. Acum nimic nu-i mai place, și tot ce face azi răs-pupatul e „abominabil”. Însă când te uiți la argumente vezi numai fiere și prostie. Auziți acuză aici: "Iohannis a prăbușit încrederea în instituția Președintelui României, pe care a golit-o de legitimitate și autoritate morală”. Așa, secătură cu pretenții liberale, Prezidenția republicană și-a pierdut "legitimitatea și autoritatea morală” pe care pesemne torționarul de taică-tu i le dăduse în anii în care Brătienii erau asasinați în temnițele ei.

*Guri nu atât de rele spun că PSD-iștii cooptați la guvernare ar putea da partenerilor liberali lovituri nimicitoare pe motive de gravă corupție din acești fix doi ani de când, sub Orban și Cîțu,  s-au aflat la putere. Și se mai spune că Iohannis n-ar avea nimic împotrivă, din contră.

*O investigație de ultimă oră a ActiveNews a găsit că propagandistul vaccinist Gheorghiță, un taliban de teapa lui Arafat, a primit și el de la Big Pharma sute de mii de lei șpagă (cuvântul vine de la livrescul "sponsorizare"). Și taman când ziariștii erau în pline cercetări, ce să vezi, site-ul cu porcăriile colonelului măgar a intrat în... reconstrucție. Apropo, de ceva timp am început mă tot întreb dacă DNA mai există sau doar ni se pare nouă.

*Întrerupt de debutul „pandemiei”, șirul vizitelor în străinătate ale Șefei Casei Regale a fost reluat recent. Custodele Coroanei și Principele Radu (care a mai călătorit în străinătate) s-au aflat pentru patru zile în Marea Britanie (vizită cu caracter public), ocazie cu care au fost primiți de Regina Elisabeta (întâlnire cu caracter privat).

*Avem vârsta sufletelor noastre.

*De când îl afurisesc alde Blandiana și Oana Pellea, prezidentul sas mi-i așa de drag de parcă mi-ar fi donat toate casele.

*Lapidar și enigmatic, Părintele Patriarh a susținut de curând că s-ar fi vaccinat. Întrebat ce mesaj are pentru credincioși el a răspuns, îndemnând evident la vaccinare, „Să urmeze sfatul medicilor”. Dar medicii noștri - mulți abdicând demult de la orice deontologie profesională - nu doar recomandă, ci și, instigați de politicieni, amenință să ne vaccinăm. Cu ce să ne vaccinăm? Cu seruri având ca bază celule de fetuși umani, pe astea ni le-a cumpărat Statul pe banii noștri. Prin urmare, să fie oare acesta un răspuns de Întâistătător al Bisericii? Credincioșii așteaptă demult și în zadar o lămurire din partea Ierarhiei pe această temă gravă, iar în loc de asta primesc un așa răspuns, peste umăr și lăsându-i să se descurce  fiecare cum crede, ca o turmă fără păstor. Și, legat de asta, un gând pentru cei care nu mai au ieșire din răul în care cei fără Dumnezeu ne-au împins, și care au făcut și vaccinarea aproape obligatorie. Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne-a învățat și ne învață și că "Cei ce vor crede și se vor boteza se vor mântui. Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși”. Deci, e nevoie de credință, de credința nestrămutată că având pe Dumnezeu cu noi, rugându-ne și făcând cele plăcute Lui, nici vaccinurile nu ne vor vătăma. Eu dacă m-aș afla într-o astfel de situație aș vorbi neapărat și cu părintele duhovnic - sau cu orice alt preot (inclusiv de la o mănăstire, preoți cu mult har și acolo). Sigur fiind că, la fel ca totdeauna, cuvântul preotului e, prin har, cuvântul lui Dumnezeu iar nu al omului.
 
*Un alt lider politic, Co-președintele AUR Claudiu Târziu, se pronunță în favoarea revenirii României la Monarhie: "Monarhia a fost înlăturată neconstituțional, iar rănile lăsate de regimul uzurpator se pot vedea și astăzi în societatea românească. Așa că, decît ideile năstrușnice ale unora, de a transform România într-o republică parlamentară, oare nu ar fi mai îndreptățită monarhia constituțională?" (18 noiembrie 2021).