ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre motivele care mă fac să nu am încredere în autoritățile politice și sanitare este natura arbitrară, contradictorie, să nu zic de-a dreptul absurdă, a măsurilor luate în timpul epidemiei de coronavirus. Iată, în cele ce urmează, o comparație ce frizează absurdul de care pomeneam.

Secretarul apărării din Guvernul Statelor Unite ale Americii, Lloyd Austin, trăiește într-o zonă roșie d.p.v. epidemiologic (SUA), aflată în plină expansiune a variantei Omicron. El este vaccinat de trei ori. Austin a fost testat pozitiv COVID. Fiind bolnav, va sta 5 (cinci) zile în carantină.

Varujan Vosganian trăiește într-o zonă verde (România) și nu este vaccinat. Să presupunem că se reîntoarce dintr-o vizită din altă zonă verde (Armenia). Atât Armenia cât și România au cazuri rarisime de contagiune cu varianta Omicron. La întoarcerea în țară, Vosganian se testează PCR și rezultă că e negativ. Fiind sănătos, Vosganian va sta 10 (zece) zile în carantină, adică de două ori mai mult timp decât Lloyd Austin, care e bolnav.

Pornind de la prezumția că nu sunt chiar idiot, nici eu și nici grupul nostru de prieteni de pe Facebook, poate cineva să-mi explice cum pot fi amândouă măsurile corecte în același timp? Că tot ziceam că nu sunt idiot, nu-mi spuneți povestea aia cu vaccinatul, de vreme ce, în ziua de 3 ianuarie 2022, eu, cel nevaccinat COVID, sunt sănătos, iar cel vaccinat de trei ori COVID e bolnav.