ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, îndeamnă la respectarea sfatului medicilor în această perioadă pandemică, afirmând că nu trebuie să fii medic ca să înțelegi că autoritatea medicală trebuie respectată - și toată țara vaccinată -, transmite UM Digi 24. În campania sa vaccinistă, Bănescu, ca un orbit de vaccin, a ajuns să nesocotească și cuvântul Patriarhului, Prea Fericitul Părinte Daniel, care a cerut ca clericii să nu se mai exprime nici PRO, nici contra (Adresa nr. 10.241 / 21 octombrie 2021, scursă - oare cum? - tocmai în presa progresist-securistă). Sigur, el are scuza că e... civil.

Foarte corectă însă observația Domniei Sale cu privire la autoritatea medicală. În urma comentariului unui cititor mai inspirat decât noi, pe care îl publicăm mai jos, ne întrebăm și noi când va recomanda susnumitul și ale sfaturi și acte ale unor autorități medicale renumite care, nu-i așa?, ar trebui respectate. Cum ar fi schimbarea de sex.

Prima operație de schimbare de sex din România a avut loc la Spitalul de Urgență Floreasca în aprilie 1995 și a fost efectuată de o somitate în materie. Nu, persoana nu este cea din fotografia aleasă pentru ilustrarea articolului nostru, spre o mai bună înțelegere a chestiunii. Dar ar fi putut să fie. A fost un act medical recomandat de experți, care de-atunci a devenit aproape o banalitate.

„Cetățeni, nu uitați!”, răsună ca în magafoanele din Glissando: „Ascultați de experți!”

În România, la fel ca în majoritatea „țărilor civilizate” - aceleași din cele oferite azi ca exemple ale campaniei de vaccinare în masă - la finalul intervențiilor medicale persoanele care optează pentru o operație de schimbare de sex pot solicita, prin acțiuni formulate în instanță, obligarea Serviciilor de Evidență a Persoanelor modificarea datelor de stare civilă, adică un nou CNP și un nou nume. Cum ar fi Vasilica.

E dreptul lor, atestat de un act medical și o sumedenie de specialiști în domeniu. Medici. Toți unul și unul/una/ sau chiar „it”.

Da, da, aceia de care ne spune dl. Bănescu să ascultăm cuminți că altfel o pune din nou pe sexoasa Alexandra Pecuraru să-i mai recite vreun text chinuit, cu sau fără prune în gură, dar musai după ceva lecții de dicție ca să nu se mai împiedice săraca matracucă în cuvinte „complicate” ca religiozitate sau, după caz, trangenderism.

(Poate o ajută tăticuțul Maricel, remarcat pe plan mondial ca un excelent vorbitor: „Băăăă, respectă infractorii, măăăă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost!”)

Revenind la subiect: în România, schimbarea sexului este decontată de stat iar avortul este recomandat, de asemenea, de foarte mulți medici din România.

Probabil la fel ca în cazul vaccinării, mai mulți medici de specialitate din România susțin și fac avort la cerere față de cei care se opun acestui act criminal. De partea cui este dreptatea?

Clișeul general este cunoscut: corpul meu, alegerea mea. Alegere nepermisă, iată, celor care nu vor să se injecteze cu seruri experimentale, deși în primul caz e vorba de o crimă: pruncucidere.

Și în cazul vaccinurilor tot de crimă este vorba. Și de acceptarea ei, ceea ce se numește complicitate la crimă. Vorbim de sângele copiilor uciși pentru vaccinuri. Și aceasta au lămurit-o demult autorități medicale și clericale de prestigiu din străinătate dar și din România, menționate și în articolul colegului nostru, cunoscutul comentator Iulian Capsali, despre eroarea arhimandritul Efrem Vaccinodinul.

Medici sau duhovnici pe care dl. Bănescu și activiștii lui - care, vorba unui monah cunoscut, sunt ca faimosul Burducea, când cu Steaua și Vaccinul când cu Crucea - se fac că nu-i văd.

Unde este Comisia de Bioetică a Bisericii care să le explice apologeților crimei cu „ceață pe creier” - un alt efect advers deja cunoscut al vaccinului Covid - cât sunt în eroare? Respectatul profesor Pavel Chirilă mai înseamnă ceva pentru Patriarhia Română?

Nu ne oprim acum asupra dlui Bănescu că este total neimportant față de argumentul pe care îl prezintă cititorul nostru.

Dar înainte de asta să amintim cuvintele profesorului Pavel Chirilă, care vor rămâne scrise, fie că vor, fie că nu vor, cu fierul roșu, în cartea vieții lor, a vacciniștilor:

„În prospectul mai multor vaccinuri din întreaga lume și în realitate apar reacții adverse grave: paralizii, encefalite, șocuri anafilactice, moarte subită. E bine să știți că după prima paralizie sau deces postvaccinal din România, legea pe care v-ati dat-o singuri vă va apăra, dar conștiința dumneavoastră, NU. Ea o să vă aducă aminte în fiecare zi de numele acelui copil.”

O să vă dăm noi câteva nume, cunoscute de noi, de autoritățile civile și de alt gen ale României, și, mai ales, de părinții lor: Bogdan, Ovidiu, Traian, Raluca, Briggita, Alexandra, Ion, Daniel, Monica, Ciprian, Ecaterina și alții și alții și alții (video, mai jos). Pomeniți-i!

Comentariul cititorului ActiveNews:

Ca argument provaccinare am auzit o față bisericească foarte cunoscută îndemnând: "Să ne încredem în știința medicală!"

Dar oare fără discernământ?

Păi atunci haideți să acceptăm avortul, transgenderismul, educația sexuală precoce etc etc etc...

Că doar le susține „știința medicală”...

Sf. Petru, după ce a primit Duhul Sfânt la Cincizecime, a vindecat bolnavi, a vorbit în limbi etc...

Totuși încă nu înțelegea că păgânii nu trebuie să mai treacă prin legea lui Moise pentru a deveni creștini.

A trebuit să-l convingă Mântuitorul nostru Iisus Hristos prin vedenie.

La fel ca în cazul lui Petru, indiferent de nivelul de duhovnicie și sfințenie a vieții, nu înseamnă că omul are "automat" opinii drepte pe toate planurile.

Pentru că Harul nu "șterge" libertatea REALĂ a omului și bagajul formării sale.

Și mai ales, nu șterge LIBERUL ARBITRU. Dimpotrivă.

Temeiul fundamental al dreptului canonic al Bisericii este liberul arbitru; cu alte cuvinte, este după voia lui Dumnezeu doar ceea ce este asumat în deplină libertate de conștiință, iar ceea ce este impus forțat nu poate avea niciodată valoare de adevăr; cei ce cad sub jugul fricii și al terorii puterii civile trebuie judecați de către Biserică prin prisma canoanelor Sfântului Sfințit Mucenic Petru al Alexandriei, iar faptele lor nu vor putea niciodată reprezenta modele și norme canonice în Sfânta Biserică.

VIDEO: