ZIUA BRÂNCUȘI: 141 de ani de la nașterea marelui artist român
În urmă cu 141 de ani, pe data de 19 februarie 1876, se năștea la Hobița, județul Gorj, cel care avea să devină unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX
În urmă cu 141 de ani, pe data de 19 februarie 1876, se năștea la Hobița, județul Gorj, cel care avea să devină unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX
Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii, a vorbit, la Realitatea TV, despre cum arată
Mircea Vulcănescu reprezintă - ca om și ca operă deopotrivă -, unul dintre diamantele societății, culturii și spiritualității românești din perioada interbelică.
Artistul Mircea Cantor, stabilit în Franța, a "reparat" un lucru extrem de important:
.Guvernul a aprobat miercuri o ordonanță de urgență prin care opera brâncușiană „Cumințenia Pământului" va fi achiziționată de statul român și va fi expusă în colecții publice
Premierul Dacian Cioloș a mulțumit vineri celor peste 100.000 de români care au donat...
Pe ultima sută de metri, românii trimit tot mai multe sms-uri pentru Cumințenia Pământului.
Așa cum s-au angajat, cei de la Ambasada Rusiei au publicat astăzi pe pagina oficială de facebook
Ambasada Rusiei a anunțat că a donat 100 de euro pentru campania de recuperare a sculpturii lui Brâncuși "Cumințenia Pământului".
Andy Garcia ar urma să îl interpreteze pe Constantin Brâncuși în filmul "The Sculptor". Informația a fost confirmată....
Se poate licita și ansamblul tuturor loturilor colecției „Brâncuși - Omul și lucrurile”, cu un preț de pornire de 50.000 euro.
Începând de astăzi până pe 16 septembrie, Mihai Constantin prezintă seria de emisiuni-document „Brâncuși e al meu"....
Mărturisesc că găsesc demn de atenție spectacolul urii pe care o polarizează Lucian Boia în mediile virtuale.
Parlamentarii obligă Guvernul să cumpere opera Cumințenia Pământului și să plătească 11 milioane de euro pentru sculptura lui Brâncuși.
Cumințenia Pământului a fost adusă în această seară pe stadionul Cluj Arena, unde echipa națională a României....
După o tentativă eșuată, de acum doi ani, autoritățile din Târgu Jiu vor încerca din nou să includă Masa Tăcerii, Poarta Sărutului....
Avram Iancu, un tânăr din Petroșani, a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, informează pagina sa de facebook.
Premierul Dacian Cioloș afirmă că acțiunile pentru achiziționarea lucrării „Cumințenia Pământului" a lui Constantin Brâncuși vor fi intensificate în viitorul apropiat.
Halul în care arătăm astăzi, pe lângă ce se întâmplă în politică, în Biserică, în sport
Prefăcându-se că nu sunt fonduri pentru o achiziție directă, Guvernul capitalizează imagine
Patriarhul României se alătură românilor care au făcut donații pentru achiziționarea Cumințeniei Pământul
Deși Ministerul Culturii a anunțat recent că va repatria celebra operă a lui Brâncuși, "Cumințenia pământului", nu toată lumea e mulțumită.
"Cumințenia pământului", opera sculptorului Constantin Brâncuși, rămâne statului român
Emisiunea, care îi are ca invitați pe istoricul de artă Pavel Șușară și pe realizatorul de televiziune Cornel Mihalache, îi invită
Sculptura "Cumințenia Pământului”, realizată de Brâncuși în 1907, evaluată la circa 20 de milioane de euro, a fost pusă în vânzare
Timp de o lună, telespectatorii vor putea urmări pe posturile sale diferite documentare și materiale de arhivă despre viața și lucrările "sculptorului luminii".
Autoritățile județene au demarat procesul de realizare a Muzeului Național "Constantin Brâncuși",
Lucrări din celebrul Atelier parizian al lui Constantin Brâncuși ar putea fi trimise, cu titlu de împrumut, pentru a fi expuse în noul muzeu al maestrului de la Târgu Jiu.
"Jumătate zeu, jumătate țăran", "un om cu mult înaintea timpurilor sale", Brâncuși a exprimat în creația sa o viziune complet nouă asupra lumii.
Parlamentul României a respins un amendament care prevedea suplimentarea bugetului Ministerului Culturii pentru achiziționarea lucrării "Cumințenia pământului” de Constantin Brâncuși.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea prin care data de 19 februarie este declarată Ziua Brâncuși și va fi sărbătoare națională.
După ce a ratat ocazia de a include operele lui Brâncuși în patrimoniul UNESCO, statul român este pe punctul de a-și lua adio și de la una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sculptorului, „Cumințenia Pământului”
Osemintele marelui sculptor Constantin Brâncuşi nu vor fi repatriate. Anunțul a fost făcut joi, la Târgu Jiu, de premierul Victor Ponta.
Dezinteresul autoritaţilor faţă de operele lui Constantin Brâncuşi rămâne la ordinea zilei.
După Poarta Sărutului, a venit rândul Coloanei Infinitului să fie spălată cu mopul. Totul sub ochii îngăduitori ai poliţiştilor locali.
Ministrul Culturii recunoaşte că dosarul care cerea introducerea operelor lui Brâncuşi în patrimoniul mondial a fost făcut de mântuială. Documentaţia slabă ar fi închis porţile pentru ca ansamblul realizat de sculptorul român la Târgu Jiu să intre pe lista monumentelor UNESCO.
România a ratat şansa de a introduce operele lui Constantin Brâncuşi în patrimoniul mondial. Subiectul a fost tratat cu superficialitate de autorităţile române, iar cei de la UNESCO nu au fost convinși de argumentele României.
Dosarul de candidatură al Ansamblului Brâncuşi din Târgu-Jiu pentru înscrierea în patrimoniul mondial UNESCO a fost retras la decizia statului român, după ce a primit recomandarea de neînscriere din partea acestei organizaţii, documentele pentru nominalizare urmând să fie completate şi redepuse.
Masa Tăcerii, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului şi Aleea Scaunelor ar putea fi incluse în patrimoniul UNESCO
Marea Lojă Masonică a României a organizat, pe 21 iunie, Gala Premiilor MLNR, în care a decernat șapte premii a 10.000 de euro fiecare, pentru "excelență în domenii vitale pentru destinul nostru colectiv ".