ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



​Încă un pacient transferat după incendiul de la Institutul Matei Balș a murit miercuri. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon din București. Bărbatul fusese diagnosticat cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta afecțiuni asociate.

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Cinci pacienți au murit în ziua incendiului de la Matei Balș, iar alte 13 decese s-au înregistrat în rândul pacienților transferați.
 
Patru dintre pacienții transferați în urma incendiului produs la Institutul matei Balș sunt în continuare în stare gravă, iar 23 sunt în stare stabilă, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a anunțat miercuri care este starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul care a avut loc la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în data de 29 ianuarie 2021 și care au fost transferați în alte unități sanitare.
Astfel, la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București sunt 6 pacienți, dintre care 5 pacienți în stare stabilă și unul în stare staționară gravă (ATI), iar la Spitalul Universitar de Urgență din București este un pacient în stare stabilă (ATI).

La Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București este un pacient în stare stabilă, la fel ca la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”.

Doi pacienți, dintre care unui în stare stabilă și unul în stare gravă (ATI) sunt la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”, în timp ce la Spitalul Militar Central din București este 1 pacient în stare stabilă (ATI).

La Spitalul Clinic Nr. 1 CF „Witting” din București este un pacient în stare stabilă, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” sunt 3 pacienți în stare stabilă, în timp ce la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca sunt 2 pacienți în stare stabilă.

Potrivit Ministerul Sănătății, la Spitalul Monza din București sunt 2 pacienți în stare stabilă, iar la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București sunt 7 pacienți, dintre care 2 pacienți în stare gravă și 5 pacienți în stare stabilă.
 
Ministrul Sănătății declara în ziua tragediei de la Balș, că în ceea ce privește pacienții evacuați din pavilionul în care s-a produs incendiul: „Nu toți sunt în stare gravă. Din informațiile mele sunt patru pacienți în stare gravă la Balș”.