ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 13:14 Autoritățile au anunțat că încă un pacient care se afla internat la Institutul Matei Balș în momentul izbucnirii incendiului și-a pierdut viața. Informația vine la doar câteva ore după ce, marți dimineața, mai fusese anunțat un deces. 

Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Militar Central din București. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate. 

Tot în această dimineață, Ministerul Sănătății a mai fost informat despre un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 81 de ani, transferat după incendiu în Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”, potrivit Mediafax. 

ACTUALIZARE 9.02/ 9.13 Încă un pacient a murit după incendiul de la Institutul „Matei Balș”. Este vorba despre un bărbat care era internat în pavilionul V al unității medicale unde a izbucnit focul.

Nu mai puțin de 16 persoane au decedat în urma tragediei de la Institutul „Matei Balș”, conform Realitatea.net. Un alt pacient și-a pierdut viața luni.
 
ACTUALIZARE 8.02/ 9.12 Un bărbat în vârstă de 89 de ani, transferat după incendiul din 29 ianuarie într-un alt pavilion al spitalului Matei Balș a încetat din viață, anunță Ministerul Sănătății.

Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate.
 
În acest caz, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Bilanțul tragediei de la Matei Balș a ajuns la 15 decese.
 
ACTUALIZARE 6.02 / 12:00 Alți doi pacienți transferați după incendiul de la Matei Balș au murit. Bilanțul ajunge la 14 decese, infomează SPS. Ministerul Sănătății a anunțat două decese în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

În primul caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate. În al doilea caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 91 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr Victor Babeș”. Pacientul, care se afla în secția de ATI, a fost diagnosticat cu o formă severă SARS COV-2 și avea comorbidități.

În ambele cazuri, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului. Bilanțul tragediei de la Matei Balș a ajuns la 14 decese.
 
 
ACTUALIZARE 4.02 / 20:00 Un alt pacient care fusese internat la Institutul „Matei Balș” în pavilionul afectat de incendiu a murit, anunță, joi, Ministerul Sănătății, citat de Agerpres. Pacientul în vârstă de 89 de ani fusese transferat, după incendiu, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Pentru a mai atenua culpa sistemului medical, Ministerul precizează că a doisprezecea victimă a incendiului fusese diagnosticată cu o formă severă de SARS-CoV-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate. Cu toate acestea, cauzele decesului vor fi clarificate abia în urma anchetei medico-legale.
 
ACTUALIZARE 3.02/14:30 Încă o victimă de la incendiul de la Matei Balș a murit, miercuri, la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București, informează Ministerului Sănătății. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 84 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență "Elias" din București, potrivit Ministerului Sănătății, care susține că pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități.
Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.
 
Aceasta este a 11-a victimă după tragedie.
 
Știrea inițială:

Bilanțul în urma incendiului de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș a ajuns, marți, la zece victime, ultimele două decese înregistrîndu-se azi.

Ministerul Sănătății a anunțat marți încă un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie.

Este vorba despre un pacient în vârstă de 80 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o forma severă SARS Cov-2, prezenta multiple comorbidități și se afla internat în secția de Terapie Intensivă a unității medicale, intubat.

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului, susține Ministerul Sănătății.

Tot marți dimineață a fost anunțat decesul unei alte victime, o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota.
 
Ministrul Sănătății declara vineri, la Balș, că în ceea ce privește pacienții evacuați din pavilionul în care s-a produs incendiul: „Nu toți sunt în stare gravă. Din informațiile mele sunt patru pacienți în stare gravă la Balș”.