ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți părinți au inițiat o petiție împotriva linșajului mediatic pe care 13 asociații sprijinite de ziare precum Adevărul sau Hotnews l-au inițiat împotriva consilierului Ministrului Educației, Romeo Mosoiu.

„Campania de atacuri împotriva lui Romeo Moșoiu și APOR inițiată de câteva ONG-uri și de câteva grupări susținute de organizația de Tineret a PSD (TSD), cu sprijinul mass media, a atins cote absurde. Moșoiu și APOR sunt acuzați de „tentativa de a interzice tinerilor să facă sex”, când, în realitate, lucrurile stau exact invers, este vorba de tentativa acestor ONG-uri de a interzice ca elevilor să li se menționeze măcar, la o eventuală oră de educație pentru sănătate, îndemnul la abstinență și argumente în sprijinul acesteia”, menționează textul petiției.

„Excluderea informației referitoare la abstinență și fidelitate din conținutul cursului de educație sexuală este o negare gravă a dreptului părinților de a-și educa copiii conform convingerilor lor filozofice și religioase. Asociațiile de părinți ar trebui consultate în redactarea proiectului normativ de introducere a acestor cursuri în școlile publice. Ar trebui să existe posibilitatea ca părinții să-și poată retrage copiii de la acest curs, în cazul în care conținutul și maniera de predare sunt contrare dreptului părinților la respectarea convingerilor lor filozofice și religioase în cadrul educației școlare, sau dacă informația primită de elevi îndeamnă la un comportament sexual determinat, la experimentarea sexuală precoce, la practici periculoase, sau dacă această informație pune sub semnul întrebării educația sexuală pe care aceștia o primesc de la părinții lor.”

De asemenea o scrisoare deschisă semnată din partea Coaliției pentru Familie de 41 de asociații a venit în sprijinul consilierului pentru educație.

Romeo Moșoiu este în prezent consilier al Ministrului Educației, a fost unul dintre liderii Ligii Studenților din România și consilier la Președinția României în timpul mandatului domnului Emil Constantinescu. Pe lângă activitatea din cadrul Ministerului aceasta s-a remarcat și ca manager general al companiei ZIP Travel și președinte al companiei Euro<26 România. Este tată a trei copiii așteptând în aceste zile cel de-al patrulea membru junior al familiei.

Petiția a fost semnată, la mai puțin de o zi de la lansare, de aproape 700 de persoane.