ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de 41 organizații non-guvernamentale au trimis o scrisoare deschisă către ministrul Educației, Mihai Sorin Câmpeanu, prin care îşi manifestă îngrijorarea faţă de presiunea pe care 14 ONG-uri "cu agendă și obiective străine de valorile familiei" o fac pentru introducerea unei ore de educație sexuală în școală.
 
Este amintit eşecul pe care l-a avut această controversată disciplină în şcolile din Marea Britanie, acolo înregistrându-se o creștere a numărului de sarcini și avorturi după ce a fost introdusă această disciplină. 
 
În urmă cu câteva zile Asociația "Părinți pentru Ora de Religie" a trimis un comunicat care a menționat abstinența sexuală până la căsătorie ca metodă alternativă pentru problemele ce vizează sexualitatea juvenilă. 
 
Deputatul Mihai Sturzu, liderul Tineretului Social Democrat, este unul dintre cei mai vehemenţi critici ai consilierului. "Există nenumărate statistici, în nenumărate țări, care arată că sarcinile în rândul minorelor și alte fenomene nedorite sunt prevenite prin educație sexuală. Tentativa de a le interzice tinerilor să facă sex este ineficientă", a declarat deputatul.
  
Iată mai jos scrisoarea integrală: 
 
Domnule Ministru Sorin Câmpeanu

Asociațiile semnatare,  în calitate de membri ai Coaliției pentru Familie și Constituție, vă mulțumesc pentru activitatea dumneavoastră desfășurată în sprijinul valorilor educației și familiei, pentru protejarea dreptului copiilor la o educație sănătoasă. Vă asigurăm de tot sprijinul nostru în efortul de a oferi copiilor noștri un învățământ complet și de calitate.

Ne exprimăm îngrijorarea faţă de presiunea a 14 ONG-uri cu agendă și obiective străine de valorile familiei (o parte dintre acestea inexistente juridic), care doresc introducerea intempestivă a unei ore de educație sexuală în școala românească. Este binecunoscut eșecul înregistrat în Anglia unde deși educația sexuală a fost introdusă de creatorii de programe sociale pentru a stopa procentul de sarcini la adolescente, cel mai mare din Europa în 2010, Anglia ocupă în continuare locul fruntaș, înregistrându-se de asemenea o creștere a numărului de sarcini și avorturi. 

Salutăm măsura anunțată de dumneavoastră de evaluare corectă a contextului românesc în ceea ce privește introducerea unei educații pentru sănătate, prin prisma unor experți în educație și reprezentanți ai Academiei Române. În acest moment în școlile din România există disciplina opțională de educație pentru sănătate care poate fi rodată pentru a se ajunge la o formă agreată de copii și părinți.

Certificăm faptul că Domnul Consilier Romeo Moșoiu este un cunoscător avizat al realității din societatea românească. Fost lider al studenților din Universitatea București și Liga Studenților din România, consilier la Președinția României și consilier în domeniul tineretului, cu o experiență notorie de peste 20 de ani, părinte a trei copii (în curând patru),  Domnul Consilier cunoaște pulsul societății și poate reprezenta corect în cadrul ministerului contextul referitor la familia românească și problematica educațională.

În ceea ce privește Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR), un ONG reprezentativ având 40 de filiale în țară, APOR are drept obiectiv îmbunătățirea educației în cadrul învățământului din România iar activitatea sa este în deplină consonanţă cu scopul ministerului, educaţia tineretului.  

Coaliția pentru Familie și Constituție are ca scop protejarea familiei și a valorilor sale prin legile și Constituția României. În numele coaliției  formată din peste 80 de organizații non-guvernamentale:

1.Alianța Familiilor din România
2.Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România
3.Asociația  Părinților pentru Educație Sănătoasă
4.Asociația  pentru Apărarea Familiei și Copilului
5.Asociația  Medicilor Catolici, filiala București
6.Alianța pentru Demnitate Națională
7.Asociația Familiilor Catolice "Vladimir Ghika"
8.Asociația  Generala a Românilor Uniți, Greco-Catolici din România
9.Asociația  Familia și Viața
10.Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca
11.A.S.C.O.R. – Asociația  Studenților Creștin Ortodocși din România – toate filialele
12.Asociația Studenți pentru Viață
13.Asociația  Provita Media
14.Asociația  Darul Vieții
15.Asociația  Meșterilor Populari din Moldova
16.Asociația  Persoanelor cu Deficiente de Auz „Darul Sunetului”
17.Asociația  Christiana
18.Asociația  Ortodoxia Tinerilor
19.Fundația Bridge to Europe
20.Asociația  WorldTeach
21.Asociația  Prologos
22.Institutul "Frații Golescu” pentru relații cu românii din străinătate
23.Asociația  Sf. Acoperământ al Maicii Domnului
24.Asociația  COMMUNIO
25.Asociația  Casa GRATIS PRO DEO
26.Asociația  "Simplu – România”
27.Asociația  pentru Revigorarea Tradiției – ART
28.Asociația  Primul Pas
29.Asociația  "Lemaan Ahai – de dragul fraților mei”
30.Asociația  Doamna Stanca
31.Asociația  pentru Cultura Alfa
32.Liga de Utilitate Publică
33.Asociația Rost
34.Asociația ”Basarabii”
35.Asociația ”Sfântul Împărat Constantin cel Mare”
36.Asociația pentru Libertatea Românilor
37.Asociația Dascălilor din România
38.Asociația ”Părintele Galeriu”, București
39.Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”
40.Asociația ”Triada”
41.Asociația ”Copil dorit”