ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Această campanie electorală, care a ajuns și la final, a avut un efect ciudat asupra alegătorului: oamenii au fost convinși cu cine să NU voteze, nu cu cine să voteze!”, scrie Radu Tora, jurnalist de calibru din generația anilor '90, pe contul său de Facebook, unde explică mai clar și cum va vota mâine în raport cu USR.

Pornind de la această realitate, colegul nostru Vlad Pârău a făcut o selecție de declarații ale celor care azi ne cer să mergem în număr mare la vot și cum s-au raportat aceștia față de majoritatea creștină a României de Sfintele Paști – când românii au fost închiși forțat și ilegal în case, deși cazurile și problemele legate de coronavirus la nivel național erau de cel puțin 10 ori mai mici decât cele cu care se confruntă România și autoritățile azi – cât și la Referendumul pentru Familie, respectiv pentru corecta definire a Căsătoriei în Constituție.

Drept urmare, facem și noi același apel ca cel al președintelui, de zilele trecute: „Dragi români, mergeți la vot șipuneți ștampila pe cei care pot face o schimbare în bine. Nu-i lăsați pe alții să decidă în locul vostru”.

Vedeți DINOZAURII SECURITĂȚII și Alianța USR-PLUS-LGBT. Contele de Saint Germain: "Statul paralel a ales deja în locul bucureștenilor. Primar General va fi Nicușor Dan!" Ce răspuns dăm?

Mai notăm și declarații făcute ieri de liderii USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, într-o ultima ieșire electorală înaintea alegerilor de duminică, drept răspuns la întrebările jurnaliștilor privind implicarea președintelui Klaus Iohannis în sprijinirea campaniei lui Nicușor Dan, cu care s-a întâlnit la Cotroceni împreună cu premierul Ludovic Orban. În opinia lor, citată de InPolitics, campania făcută de președintele țării în contul lui Nicușor Dan este ceva firesc, legitim și necesar, pentru că Bucureștiul ”trebuie să scape de Gabriela Firea și de PSD”. Prin intervenția sa directă în favoarea lui Nicușor Dan, practic președintele și-a asumat rolul de kaizer al alianței PNL-PLUS-USR.

DOCUMENTAR ACTIVENEWS


IOHANNIS: "STAȚI ACASĂ! ALTFEL, DUPĂ SĂRBĂTORI, VOM AVEA ÎNMORMÂNTĂRI!”


„Nu e cazul să ne relaxăm. În câteva minute voi începe o ședință în care voi cere premierului și ministrului să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care se încadrează formulei „Stați acasă!” și care respectă toate ordonanțele militare. Dragi români, vă spun același lucru pe care îl spun medicii, experții, Organizația Mondială a Sănătății: Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări” a spus președintele.

IOHANNIS LE CERE ROMÂNILOR SĂ STEA  ACASĂ DE PAȘTI; ROMÂNILOR DIN LUME, SĂ NU VINĂ ÎN ȚARĂ DE SĂRBĂTORI

„Fac un apel către românii din Diaspora, un apel necesar, dar care mă umple de tristețe: dragii mei, nu veniți anul acesta acasă de Sărbători. Este foarte important să înțelegeți, oricât de greu ar fi, că revenirea în țară, în sânul familiei, poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât și pentru cei la care țineți atât de mult.

Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță, pentru că este singurul mod prin care ne putem exprima afecțiunea față de cei pe care îi iubim fără a le periclita viața și sănătatea. Vom face astăzi aceste sacrificii dureroase pentru a putea fi din nou împreună mai târziu.

Pentru milioane de credincioși este o dramă reală să nu poată merge de sfintele sărbători la Biserică, dar aveți încredere, această perioadă dificilă va trece și ne vom reuni în bisericile noastre cu și mai multă credință.

Acum însă nu există nicio altă cale de vă proteja pe voi și pe apropiații voștri decât aceea de a sta acasă, de a respecta cât mai mult regulile de distanțare socială”.

IOHANNIS ANUNȚĂ STAREA DE URGENȚĂ ȘI DECIDE SCOATEREA  ARMATEI PE STRĂZI

„Am decis să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situațiile apărute în teren”, a adăugat președintele, precizând că restricțiile vor intra în vigoare de miercuri, 25 martie.

REACȚII ANTI PROTOCOL MAI-BOR DE PAȘTI. BĂSESCU ÎL FACE LICHEA PE VELA

„Marș afară din guvern nenorocitule! [...] Dar licheaua vrea mai multă glorie și atunci merge până acolo încât de la tribuna Ministerului de Interne începe să coordoneze activitățile BOR mergând până la a face pulbere toată acțiunea de protejare a populației prin izolare.
Și pentru că licheaua este deja la stadiul la care picioarele și capul nu-i mai sunt pe pământ, crezându-se cel puțin un substitute pământean al celui care va învia în noaptea de Sâmbătă spre Duminică, s-a gândit să facă din polițiști un soi de cântăreți în corul bisericii.
Noul trimis al lui Dumnezeu pe Pământ pune toate mașinile Poliției Române și toți polițiștii să purceadă la împărțit lumină în Noaptea Sfântă a Învierii. Mă mir că nu trebuie să citească și ceva din Biblie la scara fiecărui bloc.
Vela, pe ce punem pariu că n-ai curaj să distribui polițiștilor haine preoțești că uniforme tot nu au primit de câțiva ani.
BOR notează faptele tale bune Vela, iar credincioșii iți vor rămâne recunoscători până în ziua votului.
Marș afară din guvern nenorocitule”, a scris liderul partidului care l-a dat candidat la președinție pe filozofulul de paie Theodor Paleologu.

USR, COMUNICAT ANTI-LUMINA DE PAȘTI

„Tradițiile sunt importante pentru fiecare popor. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru respectarea lor este legitimă. Paștele a fost și va fi întotdeauna o sărbătoare esențială pentru un popor majoritar creștin. Însă implicarea cadrelor Ministerului de Interne într-un efort național care contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanțarea socială, tuturor prevederilor, teoretic obligatorii, din ordonanțele militare emise până acum o considerăm inoportună și imprudentă.

Semnalul pe care ministrul de interne Marcel Vela l-a transmis în această seară este unul generator de confuzie în rândul populației care, pe bună dreptate, se va întreba când vorbesc autoritățile serios. Atunci când insistă pentru distanțare socială sau atunci când crează excepții.
Riscurile, mai ales pentru localitățile cu o densitate mare a populației, sunt importante și ministrul Vela ar fi trebuit să le ia în serios, pentru binele nostru, al tuturor. Spunem aceste lucruri știind că speranța e de fapt sădită în fiecare dintre noi și conștienți fiind că doar împreună, responsabili, putem să depășim această criză”, arată Uniunea Salvați România.

USR CERE DEMISIA LUI VELA

„Demisia ministrului de interne Marcel Vela devine un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem. Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine. Sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol din meschine calcule politice. Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru țară, nu pentru scorul electoral”, arată un comunicat al USR.

PONTA COMPARĂ GESTUL DE DESCHIDERE FAȚĂ DE BOR CU EȘECUL REFERENDUMULUI

„Ieri, Iohannis spunea la prânz că sunt iresponsabili cei care cer orice fel de relaxare, acum spune domnul Vela că putem să ne relaxăm. (...) Patriarhul semnează un acord cu un domn ministru cu jachetă de piele. Mie mi se pare că nu există niciun fel de strategie și decizia domnului Vela de acum seamănă tare cu decizia domnului Dragnea de a se băga în referendumul pentru familie, dar a pierdut. Dacă iei o decizie iei o decizie trebuie să o iei pentru toți credincioșii", a declarat Victor Ponta.

VICTOR PONTA CRITICĂ GUVERNUL PSD PENTRU ORGANIZAREA REFERENDUMULUI

„Sper doar ca PSD va reveni și se va comporta ca un partid de social-democrați, ceea ce nu face acum. Asta e o mare problemă în România. Noi avem la Guvernare un partid care este, formal, social democrat, dar se comportă și aplică aceleași politici ca domnul Orban, ca Pis, partidul polonez conservatori,  ba chiar și ca domnul Salvini, deși noi nu avem refugiați. Acest partid a organizat Referendumul pentru familia tradițională, critică în fiecare zi Comisia Europeană și pe dl Timmermans”, a spus Ponta pentru Euroactiv, un site apropiat și finanțat prin numeroase burse de către Uniunea Europeană.
 
IOHANNIS, DECLARAȚIE ÎN MAI 2018 DESPRE REFERENDUM

„Luna mai e o lună frumoasă, nu știu dacă și pentru referendum. Nu cred că e niciun motiv de grabă", a declarat președintele Klaus Iohannis

IOHANNIS DISCRIMINEAZĂ VOTANȚII REFERENDUMULUI PENTRU CĂSĂTORIA ȘI FAMILIA NORMALĂ

„Stat de drept fără drepturile omului nu poate să existe și aceste lucruri sunt statuate în Constituție. Cu siguranță că nu e suficient ca un lucru să fie scris, trebuie și respectat și pus în practică. În această zonă, cred că societatea mai are un drum lung de parcurs, este vorba de acceptare, este vorba de educație și de toleranță. Vă amintiți când a apărut ideea cu referendumul, am devenit inamicul public nr.1  când am spus că trebuie să fim toleranți. Cei care au promovat referendumul nu au fost toleranți. Dar românii au dat o lecție imensă acestor infatuați care au promovat ura și, așa cum se spune popular, i-au tratat cu flit. Românii au fost mult deasupra acelei părți a clasei politice care a promovat agresiv și cu un mesaj intolerant acel referendum”, a declarat Iohannis, citat de Știri pe surse.

IOHANNIS: REFERENDUMUL A PUS ÎN PERICOL PACEA SOCIALĂ

”Atunci când pacea socială este pusă în pericol, și avem, din păcate, suficiente exemple în acest sens în ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor săptămâni, în pregătirea referendumului pentru modificarea Constituției, este nevoie de o abordare matură și o deschidere către dialog a tuturor actorilor relevanți din societate.

Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii și asumarea faptului că numai prin toleranță putem depăși, împreună, acele falii care riscă să ne dezbine.

Să lăsăm trecutului toate aluviunile de ură, indignare, gânduri negre și să ne îndreptăm energiile către viitorul nostru! Să facem pentru toți românii o țară în care să trăim în bună înțelegere, fără spaime și tulburări provocate de pericole imaginare!

România aparține tuturor românilor! Deși diferiți, suntem toți români și vrem să mergem mai departe împreună într-o țară care și-a însușit și respectă principiile și valorile comune europene.

Reiterez aici angajamentul nostru ferm de a întreprinde toate demersurile necesare pentru evitarea, pe viitor, a oricăror acțiuni care se fundamentează pe încălcarea demnității umane.”, a declarat Klaus Iohannis.

CIOLOȘ ANTI-REFERENDUM

„Nu voi vota la Referendum. Nu văd utilitatea acestui referendum. Sunt bani pierduți”.

IOHANNIS DESPRE CELE 4 MILIOANE DE ROMÂNI CARE AU SEMNAT ȘI VOTAT PENTRU REFERENDUM: FANATICI RELIGIOȘI

„Acceptarea celuilalt cu bune și rele. Nu suntem toți la fel. Nu toate grupurile etnice și toate grupurile religioase sunt la fel. Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin”, a spus Iohannis.

IOHANNIS – LE-AM DAT CU FLIT INTOLERANȚILOR DE LA REFERENDUM

„Cei care au promovat referendumul au fost orice numai toleranți nu. Dar românii au fost mult deasupra acestui discurs. Au dat o lecție imensă acestor infatuați care au propagat ura și, pur și simplu, cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit. Dacă vrem să revenim la conceptul acela ‘înțelepciunea mulțimii’, românii au fost mult deasupra clasei politice, cel puțin a acelei părți care a promovat agresiv și cu un discurs bazat de multe ori pe ură și intoleranță acel referendum. Românii au demonstrat că sunt un popor deschis, înțeleg și, la o adică, acționează cu totul și cu totul altfel decât se așteaptă unii politicieni și unii sociologi.”

REACȚIA LUI VASILE BĂNESCU, PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PATRIARHIEI ROMÂNE

„M-a mirat însă să constat apariția unor discursuri, aș spune excesiv de ideologizate, din partea unor oameni politici, în România. Mă refer acum la o persoană, care într-un fel a ofensat milioanele de oameni care gândim în termeni curați familia și căsătoria.”

Idolul toleranței în epoca post-adevăr - Comentariu de Vasile Bănescu

A idolatriza toleranța (care are stabilimentele ei) și care nu doar că nu e automat și în orice context o virtute, dar care practicată fără discernământ poate destructura etic o societate (de exemplu, toleranța față de corupție, față de disoluția familiei, față de siluirea ordinii morale, față de asaltul marginii asupra centrului etc.), este ceva lipsit de claritate spirituală.

A ofensa peste 4 milioane de români lucizi și fideli unor valori limpezi validate de istorie, nu de toane ideologice, și fără de care o societate face implozie, români care nu s-au lăsat îmbrobodiți de valul imens și murdar de manipulare mediatică, cărora li se adaugă alte milioane de români care gândesc familia naturală în aceiași termeni, dar care au fost influențați de această manipulare, nu are în sine nimic aristocratic.

A jubila incitator, lipsit de imparțialitate și eleganță în fața confruntării civice dintre cei care „dau cu flit” normalității și cei care vor să o apere democratic, nu are în sine nimic constructiv. Asemenea atitudini – toate, în răspăr cu creștinismul asumat ca mod de viață –  exprimă sumar, dar edificator viziunea post-modernă lipsită de imaginație morală a lui homo eticus trăitor în sterilizantul ev media și în epoca post-adevăr.

În acest context recent și artificial revizitat cred că este important să ne reamintim și un lucru de neignorat în logica spiritului democratic onest: Comisia de la Veneția nu recomandă existența unui cvorum (prag minimal) de participare pentru consultările cetățenești, întrucât îi poate asimila în mod nelegitim pe cei care se abțin sau nu pot participa din diverse motive cu partizanii votului negativ.

A-i asimila pe cei care s-au abținut să voteze, din diverse motive, la Referendumul pentru Căsătorie cu partizanii votului negativ este o interpretare cu totul abuzivă, și exact asupra riscului unei astfel de răstălmăciri a realității atrage atenția recomandarea Comisiei de la Veneția.