ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Naţionala de fotbal a României a învins cu 3-0 Insulele Feroe şi şi-a asigurat calificarea la Euro 2016, ce se va desfăşura în Franţa. Budescu a reușit dubla, iar Maxim, introdus de Anghel Iordănescu în ultimele minute ale partidei, a înscris si el în minutul 83. 

"Ne-am fi dorit ca această calificare s-o fi avut încă de la Bucureşti, să împărţim bucuria cu fanii. Cred că bucuria de azi e şi a lor, şi a băieţilor, care au jucat foarte bine. Regretul e că nu am obţinut calificarea mai devreme, să nu mai ţinem lumea fotbalului în suspans. Au fost perioade grele şi în alte campanii, fotbalul românesc avea nevoie de această calificare şi sper să aducă multe schimbări în fotbalul nostru", a declarat antrenorul naţionalei României, Anghel Iordănescu, după meci.

 România a partipat la un singur turneu final în ultimii 15 ani.


 

România întâlneşte Insulele Feroe, astăzi, ora 19:00, în deplasare, având o misiune clară: aceea de a-şi asigura prezenţa la turneul final al Campionatului European din Franţa. Calculele pentru calificarea ţării noastre la EURO 2016 sunt disponibile aici

De-a lungul timpului, cele două selecţionate s-au duelat de cinci ori, toate partidele fiind oficiale, iar
„tricolorii" au ieşit învingători în toate disputele, în vreme ce gazdele meciului de azi au reuşit să înscrie o singură dată. De remarcat că populaţia din Insulele Feroe ar fi suficientă cât să umple Arena Naţională a României. 

Cronologia disputelor

  • 6 mai 1992 / ROMÂNIA - InsuleleFeroe: 7-0 (preliminarii CM 1994)
  • 8 septembrie 1993 / Insulele Feroe - ROMÂNIA: 0-4 (preliminarii CM 1994)
  • 10 septembrie 2008 / Insulele Feroe - ROMÂNIA: 0-1 (preliminarii CM 2010)
  • 14 octombrie 2009 / ROMÂNIA - Insulele Feroe: 3-1 (preliminarii CM 2010)
  • 29 martie 2015 / ROMÂNIA - Insulele Feroe: 1-0 (preliminarii CE 2016)

Echipe probabile

Insulele Feroe: Nielsen - Naes, Faero, Nattestad, Davidsen - Rene Joensen, Jakobsen, Baldvinsson, Vatnhamar, Bartalsstovu - Edmundsson. Antrenor: L. Olsen.

România: Tătăruşanu - Măţel, Chiricheş, Grigore, Raţ - Hoban, Pintilii - Torje, Budescu, Stancu - Fl. Andone. Antrenor: A. Iordănescu.