ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A fost unul dintre cei mai talentați jucători din istoria fotbalului românesc, care a evoluat pentru echipe puternice din Europa, adevărata glorie cunoscând-o la FC Barcelona și Galatasaray, echipe cu care a cucerit și cele mai multe trofee din carieră. 
 
Popescu este unul dintre foștii jucători care sunt apropiați ai clubului catalan chiar și astăzi, în timp ce numele său este sinonim cu legenda la Istanbul, unde alături de Hagi și Lucescu sunt considerați printre eroii fotbalului turc.

Gică Popescu a împlinit ieri 50 de ani, iar într-un interviu acordat celor de la GSP a explicat că respectul străinilor se obține numai printr-o atitudine demnă și curajoasă, nu prin aplecare sau slugărnicie.
 
„.. Apropo de străinătate, am un mare defect pentru lumea de azi: sunt patriot. Noi, românii, n-o să fim niciodată respectați afară dacă nu dăm cu pumnul în masă! Din păcate, nu prea trăim vremuri în care să se potrivească așa ceva”,a spus Popescu.  

Fostul mare sportiv a povestit și cum a fost experiența carcerală: `Primele luni au fost. Începutul și apoi perioada după ce a murit tata. Altfel, mă obișnuisem. Singura mea preocupare era legată de cei de acasă. A fost greu. Erau mai mici și copiii... Mie mi-a plăcut mereu să stau lângă familie... Mi-au lipsit enorm. Bine că au înțeles, s-au comportat incredibil de bine. E o experiență de care nu ne amintim cu plăcere, dar face parte din viața noastră. Pe copii i-a maturizat foarte mult. Cel mai greu e că s-a dus tata... Încă n-am asimiliat ideea că nu mai e, nu pot să...”.