ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lucrurile se mișcă extrem de repede în lumea fotbalului. După ce în urmă cu o săptămână Kosovo a devenit membru UEFA, acum provincia desprinsă de Serbia a fost acceptată în cadrul FIFA vineri, la congresul din Mexic al forului mondial. Kosovo a primit 141 de voturi, iar 23 din voturile valide au fost împotrivă.

În aceeași ședință a fost acceptat ca membru FIFA și Gibraltarul.

Celor două țări vor putea participa în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, UEFA trebuind să găsească o soluție pentru a le integra în calificări. Kosovo și-a proclamat independența în 2008 și este recunoscut parțial ca stat de peste 100 de țări membre ONU. România nu recunoaște oficial independența Kosovo.

Cel mai probabil, UEFA va trebui să găsească o modalitate pentru a evita întâlnirile oficiale între Kosovo și restul naționalelor ex-iugoslave, în special Serbia, care pretinde în continuare suveranitate asupra teritoriului,  conform rezoluției 1244 a ONU.

Nu este clar ce se va întâmpla cu jucătorii care se identifică drept kosovari și au evoluat deja pentru alte echipe reprezentative.