Fostul internațional român, Gheorghe Popescu, a avut un schimb de mesaje telefonic cu Daniel Prodan, chiar înainte ca acesta să sufere infarctul care i-a fost fatal, miercuri seară.

„Chiar înainte de momentul în care s-a stins, Didi îmi trimitea mesaje... Mă uit în gol la telefon și văd ultima noastră conversație. Măcar am apucat să ne luăm rămas bun... Odihnește-te în pace, prieten drag!”, a dezvăluit Gheorghe Popescu pe contul său Facebook.

Gheorghe Hagi, fostul căpitan al naționalei României, a reacționat și el la auzul știrii că fostul său coleg nu mai e printre noi.

„Nu pot să cred... Rămas bun, Didi Prodan!”,  a scris Hagi pe pagina sa de Facebook.

Steaua București, club la care Prodan a cunoscut consacrarea, a transmis un mesaj familiei.

„Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai buni fundasi centrali ai Stelei si ai echipei nationale a Romaniei. Nascut pe 23 martie 1972, la Satu Mare, acesta a inceput fotbalul la Olimpia si a fost transferat, la sfarsitul lui 1992, la Steaua, alaturi de care a castigat cinci titluri de campion al Romaniei, 2 Cupe ale Romaniei si 2 Super Cupe ale Romaniei. In 1996 a fost transferat de Atletico Madrid, pentru care a evoluat timp de un sezon, fiind apoi vandut la Glasgow Rangers. Din cauza unei accidentari grave, "Didi" nu a evoluat pentru scotieni, fiind imprumutat, in 2000 si 2001, la Steaua si FC National. De fapt, echipa din Cotroceni a fost chiar ultima din cariera marelui fotbalist, care a adunat 54 de selectii si 2 goluri pentru Romania, pentru care a evoluat la Campionatul Mondial din 1994 si la Campionatul European din 1996.
 
Dumnezeu sa te odihneasca in pace, "Didi"! ”, se arată în mesajul de pe pagina oficială a Stelei.

La rândul său, Atletico de Madrid a transmis un mesaj de condoleanțe familiei.

„Daniel Prodan, fostul nostru jucător, a murit la vârsta de 44 de ani din cauza unui infarct. Fotbalistul a evoluat pentru Atletico pentru un sezon și jumătate. În 2012, clubul nostru și jucătorul s-au interesectat din nou, atunci când Atletico a jucat finala Ligii Europa la București, capitala țării sale natale. Acolo, a fost martorul unei victorii europene a lui Atletico, în calitatea sa de ambasador al finalei.

Președintele, Președintele Consiliului de Administrație și conducerea clubului îi transmit condoleanțe familiei. Fie ca Daniel Prodan să se odihnească în pace”, a menționat și Atletico Madrid.
 
Principalele jurnale de sport ale Europei, Gazzetta dello Sport și Marca, au acordat spațiu știrii despre dispariția de pe lumea aceasta a lui Daniel Prodan.
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews