ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Apărării Naționale susține că notificarea pe care a trimis-o referitoare la prejudiciul generat de folosirea mărcii "Steaua București" de către clubul lui Gigi Becali este doar "simpla parcurgere a unei etape formale impusă de cadrul legal pentru stingerea acestui litigiu".

De asemenea, MAPN afirmă, într-un comunicat de presă, că "Nu a fost exclusă, niciodată, nicio formă de colaborare și nu a fost închis niciun canal de discuție" și că își dorește stingerea cât mai rapidă a litigiului cu FC Steaua. 

"Ca steliști, susținem preocuparea și speranțele pe deplin justificate ale suporterilor roș-albaștri pentru rezolvarea cât mai rapidă a acestei probleme. Singura cale pentru atingerea acestui deziderat este disponibilitatea la dialog a ambelor părți. Numai astfel se pot identifica soluțiile legale și corecte, riguroase și durabile. Vă asigurăm, în termeni fotbalistici, că echipa CSA nu a avut și nu va avea ca tactică de joc "tragerea de timp”. În același timp, înțelegem că într-un joc guvernat de fair-play este nevoie ca ambele echipe să respecte aceleași reguli", se arată în comunicatul de ieri al MAPN.

În postarea de pe contul de facebook al MAPN, oficialii Armatei reiterează faptul că sunt "steliști".Acum câteva zile, MAPN trimitea o notificare către FC Steaua, prin care o anunța că trebuie să plătească aproape 37 de milioane de euro ca prejudiciu pentru că ar fi folosit ilegal marca "Steaua București" și soma presa să nu mai folosească numele de "Steaua" când se referă la echipa lui Gigi Becali.
 
Investigația jurnalistică a ActiveNews pe tema mărcii Steaua este disponibilă AICI.

Iată comunicatul integral:

Referitor la recentele dezbateri generate în spațiul public în urma notificării transmise de către Clubul Sportiv al Armatei (CSA) "Steaua București”, în data de 13 iulie 2016, către reprezentanții FCSB, CSA face următoarele precizări:

Ne exprimăm speranța că atât reprezentanții FCSB, cât și publicul interesat de evoluția acestei situații, înțeleg faptul că procesul de valorificare a mărcii "Steaua București” nu a fost declanșat în urma unei decizii arbitrare, ci vine ca o evoluție în logica legii, singura conduită posibilă, impusă de decizia definitivă a ÎCCJ, care a creat obligații legale ce nu pot fi ignorate sau amânate. 

Reiterăm faptul că motivațiile CSA în această problemă țin doar de respectarea rigorilor legii, de derularea tuturor procedurilor cu maximă transparență, în mod corect și cinstit, cu respect și pasiune pentru performanța fotbalistică a echipei de fotbal din toate perioadele sale de existență, dar mai ales pentru viitorul fotbalului roș-albastru. Nu a fost exclusă, niciodată, nicio formă de colaborare și nu a fost închis niciun canal de discuție. 

Ca atare, notificarea cu privire la valoarea prejudiciului generat de folosirea mărcii "Steaua București” în perioada 2004-2014, fără acordul deținătorului de drept, nu reprezintă o nouă "etapă” dintr-un ipotetic "război” purtat între CSA și FCSB, ci simpla parcurgere a unei etape formale impusă de cadrul legal pentru stingerea acestui litigiu. 

Ca steliști, susținem preocuparea și speranțele pe deplin justificate ale suporterilor roș-albaștri pentru rezolvarea cât mai rapidă a acestei probleme. Singura cale pentru atingerea acestui deziderat este disponibilitatea la dialog a ambelor părți. Numai astfel se pot identifica soluțiile legale și corecte, riguroase și durabile. Vă asigurăm, în termeni fotbalistici, că echipa CSA nu a avut și nu va avea ca tactică de joc "tragerea de timp”. În același timp, înțelegem că într-un joc guvernat de fair-play este nevoie ca ambele echipe să respecte aceleași reguli.