Partida dintre FK Csikszereda Miercurea Ciuc şi Iernut, disputată pe terenul celei dintâi şi încheiată cu o remiză albă a avut un start controversat. Întâmplarea a fost semnalată la „Gazeta Sporturilor", de către un spectator prezent la stadion. Potrivit acestuia, întâlnirea din Seria C5 a fost precedată de cântarea imnului Ţinutului Secuiesc.

Contactat de ziarul menţionat, arbitrul confruntării, nemţeanul Cosmin Apetrei, a părut încurcat de întrebare, replicând: „Dacă au cântat, au cântat fanii, nu şi jucătorii. Dar eu nu am înţeles, nu ştiu limba maghiară", a punctat „fluieraşul". Similar, observatorul covăsnean Ştefan Donciu a răspuns că ştie maghiara la nivel primar, dar că a fost atent la alte detalii, cum ar fi ambulanţa, terenul, concluzionând: „Dacă au cântat, ultrașii au susţinut echipa. N-au avut nimic cu oaspeţii". De asemenea, antrenorul echipei gazde, Robert Ilyeş, n-a dorit să comenteze informaţia, după ce recent a declarat că echipa de sub comanda sa este finanţată de Guvernul Ungariei.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews