Fostul internațional Ciprian Marica consideră că selecționerul echipei naționale de fotbal a României, neamțul Christoph Daum, ar trebui să fie schimbat, după remiza cu Danemarca, scor 0-0, din preliminariile Mondialului din 2018, diminuând serios  șansele de calificare ale „tricolorilor”.

„După părerea mea se impune schimbarea selecționerului. Eu am fost un susținător al lui Daum, dar nu văd acea schimbare de care se vorbește. Ne mințim că va fi bine, dar nu văd nicio schimbare. Nu e întâmplător că Daum era ieșit din calculele tuturor de câțiva ani. Răbdarea are și ea limitele ei. Nu știu de ce ar mai continua dacă nu merge la Mondiale. Un antrenor român ar fi putut face mai mult decât Daum. Avem antrenori români care îi pot lua locul în orice moment la națională. Ideea de joc e o problemă, eu nu prea văd ce jucăm”, a declarat Marica în curtea școlii Tudor Arghezi din București, unde a participat la un eveniment din cadrul săptămânii „Școala Altfel”.

În același context, fostul fotbalist a comentat la Digisport că nu s-ar pripi cu prelungirea contractului actualului selecționer: „Cred că naționala ne-a dezamăgit pe toți, dar avem în continuare șanse matematice să ne calificăm chiar și dacă vom pierde în Polonia. Ceea ce e trist este că vedem un antrenor care testează foarte multe sisteme, dar care are în continuare probleme de adaptare. Nu se vede o idee clară în jocul nostru și asta e cel mai îngrijorător. Am înțeles că se dorește prelungirea contractului, dar eu nu m-aș pripi. Cert e că România trebuie să arate altfel, o altă față. Pe lângă faptul că nu înscriem, nu arătăm o idee de joc, nu ținem de minge. în ritmul ăsta e greu să ne calificăm”.

Întrebat de jurnaliști dacă ar trebuie să fie o schimare și la conducerea Federației Române de Fotbal, Marica a răspuns: "Se spune că peștele... (n.r. - peștele de la cap de împute). E o problemă. Mă feresc să folosesc cuvinte urâte. Ei încearcă dar nu văd decât promisiuni. Văd o campanie foarte bună de promovare, dar nu văd o strategie cu cluburile, o implicare la nivel înalt. Văd doar promisiuni care nu schimbă cu nimic fotbalul românesc".

De menționat faptul că „tricolorii” sunt fără gol înscris în ultimele patru meciuri (cu Danemarca, Rusia, Polonia și Kazahstan) egalând un record vechi de 69 de ani.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews