ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul internațional Ciprian Marica consideră că selecționerul echipei naționale de fotbal a României, neamțul Christoph Daum, ar trebui să fie schimbat, după remiza cu Danemarca, scor 0-0, din preliminariile Mondialului din 2018, diminuând serios  șansele de calificare ale „tricolorilor”.

„După părerea mea se impune schimbarea selecționerului. Eu am fost un susținător al lui Daum, dar nu văd acea schimbare de care se vorbește. Ne mințim că va fi bine, dar nu văd nicio schimbare. Nu e întâmplător că Daum era ieșit din calculele tuturor de câțiva ani. Răbdarea are și ea limitele ei. Nu știu de ce ar mai continua dacă nu merge la Mondiale. Un antrenor român ar fi putut face mai mult decât Daum. Avem antrenori români care îi pot lua locul în orice moment la națională. Ideea de joc e o problemă, eu nu prea văd ce jucăm”, a declarat Marica în curtea școlii Tudor Arghezi din București, unde a participat la un eveniment din cadrul săptămânii „Școala Altfel”.

În același context, fostul fotbalist a comentat la Digisport că nu s-ar pripi cu prelungirea contractului actualului selecționer: „Cred că naționala ne-a dezamăgit pe toți, dar avem în continuare șanse matematice să ne calificăm chiar și dacă vom pierde în Polonia. Ceea ce e trist este că vedem un antrenor care testează foarte multe sisteme, dar care are în continuare probleme de adaptare. Nu se vede o idee clară în jocul nostru și asta e cel mai îngrijorător. Am înțeles că se dorește prelungirea contractului, dar eu nu m-aș pripi. Cert e că România trebuie să arate altfel, o altă față. Pe lângă faptul că nu înscriem, nu arătăm o idee de joc, nu ținem de minge. în ritmul ăsta e greu să ne calificăm”.

Întrebat de jurnaliști dacă ar trebuie să fie o schimare și la conducerea Federației Române de Fotbal, Marica a răspuns: "Se spune că peștele... (n.r. - peștele de la cap de împute). E o problemă. Mă feresc să folosesc cuvinte urâte. Ei încearcă dar nu văd decât promisiuni. Văd o campanie foarte bună de promovare, dar nu văd o strategie cu cluburile, o implicare la nivel înalt. Văd doar promisiuni care nu schimbă cu nimic fotbalul românesc".

De menționat faptul că „tricolorii” sunt fără gol înscris în ultimele patru meciuri (cu Danemarca, Rusia, Polonia și Kazahstan) egalând un record vechi de 69 de ani.