Președintele României, Klaus Iohannis și omologul său de la Chișinău, Igor Dodon, au fost surprinși în timp ce-și dădeau mâna în cadrul unei întâlniri informale, la Paris, ocazionată de manifestările ce marcau centenarul încheierii Primul Război Mondial.

Instantaneul a stârnit comentarii negative pe rețelele de socializare, unul dintre cele mai acide venind din partea lui Marius Lulea, unul dintre cei mai activi manifestanți pentru unirea Basarabiei cu Bucovina.

„Ce să mai.... doi mișei antiunioniști și antinaționali. Le stă bine împreună... unul plecat cu sorcova și celălalt plecat în vacanță.

Ne trebuie un Brătianu care să pună iar interesul național în fața interesului.... neamțului”, a scris Lulea pe o rețea de socializare.

 În decembrie 2014, ziaristul Victor Roncea scria despre legăturile dintre omul de afaceri moldovean, Renato Usatîi, și președintele României. Mai precis, sora lui Usatîi - cunoscut drept agent de influență al Rusiei -, l-ar fi găzduit la București pe Klaus Iohannis în timpul campaniei electorale. Soțul doamnei Usatîi este nimeni altul decât milionarul Michael Horst Schmidt, patronul Auto Bavaria, prieten și finanțator al actualului președinte ales al României, după cum a recunoscut chiar Iohannis. 

Cunoscutul lider unionist, George Simion, spunea într-un interviu acordat siteului ActiveNews.ro că președintele României nu este interesat de unirea Basarabiei cu România.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews