ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis și omologul său de la Chișinău, Igor Dodon, au fost surprinși în timp ce-și dădeau mâna în cadrul unei întâlniri informale, la Paris, ocazionată de manifestările ce marcau centenarul încheierii Primul Război Mondial.

Instantaneul a stârnit comentarii negative pe rețelele de socializare, unul dintre cele mai acide venind din partea lui Marius Lulea, unul dintre cei mai activi manifestanți pentru unirea Basarabiei cu Bucovina.

„Ce să mai.... doi mișei antiunioniști și antinaționali. Le stă bine împreună... unul plecat cu sorcova și celălalt plecat în vacanță.

Ne trebuie un Brătianu care să pună iar interesul național în fața interesului.... neamțului”, a scris Lulea pe o rețea de socializare.

 În decembrie 2014, ziaristul Victor Roncea scria despre legăturile dintre omul de afaceri moldovean, Renato Usatîi, și președintele României. Mai precis, sora lui Usatîi - cunoscut drept agent de influență al Rusiei -, l-ar fi găzduit la București pe Klaus Iohannis în timpul campaniei electorale. Soțul doamnei Usatîi este nimeni altul decât milionarul Michael Horst Schmidt, patronul Auto Bavaria, prieten și finanțator al actualului președinte ales al României, după cum a recunoscut chiar Iohannis. 

Cunoscutul lider unionist, George Simion, spunea într-un interviu acordat siteului ActiveNews.ro că președintele României nu este interesat de unirea Basarabiei cu România.