Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat joi pe pagina personală de social media că se bucură pentru votul primit de Laura Codruța Kövesi în ședința Consiliului U.E. în vederea desemnării ca viitor procuror-șef european. 

„Votul de astăzi pentru Laura Codruța Kövesi pentru funcția de procuror-șef european este un exemplu clar că Europa de Est poate livra justițiari anti-corupție puternici, care aduc valoare pentru întregul continent. Mă bucur pentru numirea Laurei-Codruța Kövesi, o asteptăm oricând la Chișinău, avem ce discuta”, a scris Maia Sandu joi pe Facebook.

Cu mai puțin de 12 ore înainte, premierul Republicii Moldova anunța pe pagina sa de social media că s-a întâlnit cu vicepreședintele S.U.A. și că are încredere în susținerea Statelor Unite pentru mai multă democrație și prosperitate la Chișinău.

„Am avut onoarea să am o întrevedere cu Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence. Republica Moldova are nevoie în continuare de susținerea SUA, pentru a reuși pe calea democrației și a asigura prosperitate cetățenilor săi”, a relatat Maia Sandu joi dimineață pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews