22 - Mai mulți morți la Pantelimon decât se afirmă. A TREIA DOCTORIȚĂ suspectă de eutanasierea pacienților adusă la audieri. ÎNREGISTRĂRILE care le dau de gol pe adeptele ”Doamnei cu Coasa” - AUDIO

Pe lista anchetatorilor a mai apărut un medic care le-ar fi certat pe asistente că îi resuscitează pe pacienții care erau „de lăsat”, a transmis Știripesurse.
Femeia a fost audiată ieri iar apoi i s-au transferat fotografiile și conversațiile dintre ea și personalul ATI în serverele de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, iar acum anchetatorii le analizează atent, potrivit Realitatea Plus.
Timp de opt ore și jumătate, anchetatorii au verificat telefoanele femeii. Medicul apare în Referatul procurorilor, iar una dintre asistente ar fi declarat la audieri că doctorița i-ar fi certat în momentul în care încercau să țină pacienții în viață.
Și asistenta acuzată de mărturie mincinoasă a ajuns din nou în fața anchetatorilor, au transmis usrsele citate.
Cele două doctorițe acuzate de omor cu premeditare sunt cercetate acum în stare de libertate. Se pot întoarce oricând la spital, dar momentan și-au luat concediu de odihnă.
Oficialii din Sănătate vor să profite de acest caz sinistru pentru a lua în calcul schimbarea legislației și protocoale pentru îngrijirea pacienților aflați în fază terminală și a introduce eutanasia sub o formă mascată.
După cum a scris Cătălin Antohe ăn exclsuivitate la Cetățeanul.net, publicația online care a divulgat cazul în premieră și care ne oferă mai jos și înregistrările audio privind cazul odios, numărul real al morților de la Spitalul Pantelimon este mai mare decât cel anunțat oficial:
„Lista mincinoșilor îi cuprinde pe ministrul Alexandru Rafila, Corpul de control al Ministerului Sănătății și Colegiul Medicilor București. Cu toții au dezinformat cu privire la numărul real al deceselor suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. Nici Parchetul nu a știut numărul real al morților, au dezvăluit sursele Cetățeanul.
Ziarul Cetățeanul are dovada că numărul de morți de la Secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon este mult mai mare decât cifrele servite oficial de Ministerul Sănătății. Dovezile prezentate de noi arată că oficialii din Sănătate nu au verificat nici măcar numărul real al deceselor suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon, ceea ce creează dubii serioase asupra obiectivității așa-zisei anchete demarate de Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor, pentru aflarea adevărului.”
Chiar înainte de a se da publicității rezultatele false ale „anchetelor” Ministerului și Colegiului, Cătălin Antohe anticipa: „Sunt doar două ipoteze: fie anchetele au avut drept scop „albirea” conducerii Spitalului Pantelimon, fie că anchetele, atât ale Corpului de control al lui Rafila cât și cea a Colegiului Medicilor, au fost făcute din pix, superficial, din moment ce nu au reușit să afle nici măcar numărul real de decese.”
Dezinformările ministerului condus de Rafila – au fost doar 17 morți
Chiar de la izbucnirea scandalului, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a încercat să minimizeze gravitatea faptelor de la Pantelimon. Pe 13 aprilie, toată presa a preluat o declarație a lui Rafila, în care afirma că în patru zile la Spitalul Sf. Pantelimon au fost înregistrate „doar” 17 decese.
Ministerul Sănătății i-a ținut isonul ministrului, confirmând aceste cifre, iar Colegiul Medicilor București a „anchetat” cele 17 cazuri, mai relevă publicația citată.
„Nu e vorba de 19, ci e vorba de 17 cazuri de decese în decurs de patru zile. Reclamația inițială, făcută de o persoană pe care nu am reușit să o cunoaștem, o asistentă medicală… (…) Mai e un lucru important, pentru că toată lumea a raportat cele 17 decese la Secția de Terapie Intensivă, în Secția de Terapie Intensivă ajung toți bolnavii grav din tot spitalul. Deci era vorba de numărul de decese înregistrat la nivelul spitalului. Ei au decedat în Secția ATI, dar acolo sunt duse cazurile grave și se întâmplă lucrul ăsta în Secția ATI”, a spus Rafila.
Totodată, ministrul a declarat că în prima zi, joi 4 aprilie 2024, au fost șapte morți.
Ziarul Cetățeanul are dovada că joi, 4 aprilie 2024, nu au murit la secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI) doar 7 pacienți, ci 12 dintre cei internați aici. Adică, aproape jumătate din numărul de paturi de la secția ATI!?!
Cel puțin 22!
Aceasta înseamnă că, în total, în cele patru zile (4-7 aprilie 2024) au fost înregistrate cel puțin 22 de decese, nu 17 cât au anunțat spitalul și Ministerul Sănătății.
Lista celor 12 pacienți decedați pe data de 4 aprilie la Spitalul „Sfântul Pantelimon”. Cinci lipsesc din raportările oficiale
Cetățeanul.net: „Inițial, am avut informația că în data de 4 aprilie ar fi fost 11 decedați în loc de șapte, cât s-au raportat oficial. Astfel că la conferința de presă susținută pe 1 mai de Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) am întrebat-o pe Liana Pleș, președintele comisiei de disciplină a colegiului, dacă a verificat numărul decedaților din secția ATI pentru ziua de joi, 4 aprilie 2024, și dacă are de gând să facă o anchetă în acest caz. Liana Pleș a rămas înmărmurită, fără nicio reacție sau răspuns.
Ulterior, am reușit să obținem datele oficiale ale spitalului și a reieșit că numărul real al decedaților din data de 4 aprilie a fost de 12 pacienți trecuți în neființă, nicidecum șapte. Cei 12 pacienți decedați joi, 4 aprilie sunt:
- Aurelia T. – ora decesului 05,35

2. Gabriel M. – ora decesului 11.55
3. Marin D. – ora decesului 14.55
4. Marian M. – ora decesului 14.55
5. Maria P. – ora decesului 15.14
6. Leon N. – ora decesului 15.25
7. Ecaterina G. – ora decesului 16.55
8. Carmen V. – ora decesului 19.15
9. Constantin S. – ora decesului 19.50
10. Gheorghe S. – ora decesului 20.55
11. Emilia N. – ora decesului 21.25
12. Cătălin S. – ora decesului 22.55

Martor ascuns de ochii procurorilor
Surse din cadrul spitalului ne-au dezvălui că unul dintre martorii evenimentelor tragice din 04-07 aprilie 2024 ar fi fost ascuns de ancheta Parchetului – infirmiera Lenuța S., „promovată” asistentă fără concurs. „A fost trecută asistentă în salonul 3 ATI, era la program de 8 ore, încă în pregătire. La un moment dat, când celelalte asistente au trebuit să meargă la farmacia spitalului, au lăsat saloanele în grija Lenuței. Ea a făcut apoi mare scandal când a văzut ce ar fi făcut medicii pacienților, au auzit-o toate asistentele”, ne-au dezvăluit sursele. O dată cu declanșarea scandalului, Lenuța S. a fost trecută din nou drept infirmieră și nu a mai figurat pe lista asistentelor predată procurorilor, mai scria publicația citată, care oferă și înregistrările cazului.
Ziarul Cetățeanul prezintă înregistrările care au fost depuse
la Parchet în cazul morților suspecte de la Spitalul de Urgență
„Sfântul Pantelimon”. Înregistrările întăresc suspiciunea că pacienții
secției Anestezie Terapie Intensivă (ATI) ar fi murit cu zile între 4
și 7 aprilie 2024, fiindu-le modificată cu intenție doza de substanță
care îi ținea în viață, scriu în ancheta lor Cătălin Antohe și Sorin Ghica.
Înregistrările dovedesc fără dubii că situația șocantă de la Pantelimon nu are nicio legătură cu așa-zisele situații conflictuale, ipoteză enunțată de ministrul Sănătății Alexandru Rafila și de Colegiul Medicilor București și preluată și de premierul Marcel Ciolacu, dezinformați cel mai probabil de către conducerea Spitalului și de corpul de control al Ministerului Sănătății.
Asistentele au informat-o pe directoare. Stamatoiu a sesizat Parchetul București
Prima convorbire telefonică înregistrată, intrată în posesia pare a fi continuarea altor discuții dintre Camelia Stamatoiu, directorul de îngrijiri medicale al Spitalului „Sfântul Pantelimon” și asistente de la secția Anestezie Terapie Intensivă, despre incidentele tragice din 4-7 aprilie. Discuția de mai jos a fost purtată de Camelia Stamatoiu cu una dintre asistente undeva între 8 și 10 aprilie 2024. Afirmăm aceasta deoarece înregistrarea este făcută chiar înainte de sesizarea făcută la Parchet de către directoarea Stamatoiu.
Directoarea este înștiințată de către o asistentă că mai multor pacienți de la secția ATI le-ar fi fost modificată, de către unii medici, dozele de Noradrenalină, substanța care îi ținea, practic, în viață. Asistenta relatează directoarei cât de îngrozite au fost colegele sale și povestește cum încercau să îi mențină în viață pe pacienți, crescându-le la loc, când puteau, rata de Noradrenalină, așa cum erau prescrise în foile de observație.
Șocată de ce i-a spus asistenta și decisă, credem noi, să sesizeze procurorii, directoarea insistă ca asistentele să spună adevărul și să nu ascundă nimic în cazul unei anchete.
Asistentă: „Eu ce să fac? Eu mă duc la pușcărie degeaba?” - AUDIO AICI
Asistentă: Atât de mulți pacienți, ca să eliberăm, ca să aducem UPU… unul dintre ei a decedat….
Directoarea Camelia Stamatoiu: Și 20 sunt de joi până duminică?
Asistentă: Până sâmbătă dimineața.
Directoare: Dar, la toți le-au făcut același lucru, cu Noradrenalina, le-a scăzut-o?
Asistentă: Ce v-am scris eu acolo, v-am redirecționat mesajele … în 6 patul 1, în 7 patul… la ăia la toți le-au modificat Nora (n.r. Noradrenalina).
Directoare: Și la alții le-a pus ser în loc de Nora?
Asistentă: La alții le-au pus ser fiziologic, în loc de Nora, da, exact.
Directoare: Dar, cine le făceau asta, medicul sau asistenta?
Asistentă: Medicul. Ne spunea dacă în foaie era trecut cu 20 sau cu 15 (n.r. Noradrenalina) și să meargă cu 1.
Directoare: Doamne, ferește! Iar asistentele ce ziceau?
Asistentă: Noi? Păi, cum să facem așa? Ei pleacă, noi iar le dăm (n.r. Noradrenalina) la 20.
Directoare: Asistentele nu comentează și ele?
Asistentă: Toată lumea comentează… Și pleacă medicul de lângă tine și tu iar îi dai la 20. Dar, dacă se învârte pe acolo… La mine s-a mai întâmplat și îmi ziceau: Ce faci, …? Păi, dacă scrieți în foaie (n.r. foaia de observație), îi las atâta… dar dacă nu scrieți în foaie, eu ce să fac? Eu mă duc la pușcărie degeaba? Dacă vine cineva? Se întâmplă de multe ori să ne pună să modificăm rata (n.r. la Noradrenalina), de exemplu, ei au dat pe 1. Când a venit ora de vizită de la 12.00 la 13.00, am dat-o înapoi, la 15, la 10, cu cât era la pacient (n.r. în foaia de observație). Că în familie sunt unii care se uită, nu știu ei despre ce e vorba, să vadă și ei ceva. Și nu ai de unde să știi cine vine și ce vede.
Directoare: Doamne ferește! Așa ceva… Doctorița Pompilian (n.r. șefa Secției ATI) știe de chestia asta?
Asistentă: Nu știu dacă știe, dar ce, ea nu s-a întrebat câți morți au fost? Nu cred că medicii nu discută între ei. Mi-e imposibil să cred.
Directoare: Doamne, ferește!
Asistentă: Ce, nu știm? Tocmai acum când au modificat și pe ștatul la …, care de abia a intrat ca asistentă la ATI, nu știu cât are, câteva luni… (neinteligibil) Zice: ‹…, eu am doi copii acasă›. Știu, și eu am unul. ‹Ce vor ăștia să facă?› Păi, vor să elibereze secția, nu vezi? Asta vor să facă.
Directoare: Doamne, ferește! Oricum, cum e scandalul ăsta cu…. în cazul în care se aude sau vine cineva peste voi, să spuneți adevărul, să nu le acoperiți!
Asistentă: Noi nu acoperim cu nimic… Dacă te cheamă, să nu spui, să spui că nu știi nimic… Păi, cum să spun că nu știu nimic? Din moment ce te cheamă undeva, nu?
Directoare: Nu, să nu mințiți, să spuneți adevărul.
„Cu Noradrenalina la 20, avea tensiunea 110. Așa, a scăzut la 45” - AUDIO AICI
Într-o altă înregistrare relevantă, pe care o facem publică mai jos, asistenta descrie cum a murit un pacient căruia i-ar fi fost scăzută doza de Noradrenalină.
Precizăm că toate înregistrările audio se află pe masa procurorilor. Totodată subliniem că este obligația legală a oricărui director, manager sau simplu angajat să anunțe procurorii atunci când au cunoștință de posibile fapte penale.
Asistentă: Doamna era la 20 (n.r. Noradrenalina), săraca…
Directoarea Camelia Stamatoiu: Și la rată la 1 (n.r. Noradrenalina) nu are șanse să trăiască?
Asistentă: Dacă el are rata cu 20, în niciun caz! În câteva ore pacientul intră în stop cardiac.
Directoare: Și ce tensiune avea?
Asistentă: Cu Noradrenalina la 20, avea tensiunea 110. Așa, a scăzut la 45.
Directoare: Cum se numea pacienta care a murit?
Asistentă: Nu mai știu. Dar, oricum toți pacienții din salonul 6 au murit joi. Puteți să intrați să vedeți câți pacienți au murit de joi până sâmbătă dimineață în Terapie. La ieșiri.
Directoare: Dar tu poți să intri, să vezi?
Asistentă: Pot să intru, dar nu sunt la muncă.
Directoarea Camelia Stamatoiu confirmă că este vocea ei pe înregistrări
Jurnaliștii de la Cetățeanul au contactat-o pe directoarea de îngrijiri medicale a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon", Camelia Stamatoiu, cea care a sesizat procurorii DNA despre situația șocantă de la Secția ATI a spitalului.

Deși a refuzat să comenteze, Camelia Stamatoiu a confirmat autenticitatea înregistrărilor audio intrate în posesia ziarului Cetățeanul.
Jurnalist: Alo, doamna director Stamatoiu?
Directoarea Camelia Stamatoiu: Da.
Jurnalist: Sunt Cătălin Antohe, de la ziarul Cetățeanul.
Directoarea Camelia Stamatoiu: Bună ziua.
Jurnalist: Am intrat în posesia înregistrărilor depuse la Parchet. Aș dori să le comentăm.
Directoarea Camelia Stamatoiu: Nu comentez atâta timp cît e o anchetă în curs.
Jurnalist: Aveți răbdare un pic să ascultați ceva…. Este vocea dumneavoastră?
Directoarea Camelia Stamatoiu: Da.
Jurnalist: Aș mai avea o întrebare. În înregistrare se menționează că ați primit și mesaje scrise de la asistente. Este adevărat?
Directoarea Camelia Stamatoiu: Tot ce am primit, le-am depus la Parchet.
Jurnalist: Dar, ați primit mesaje de la asistente? Nu vă cer să spuneți ce mesaje.
Directoarea Camelia Stamatoiu: Da, am primit.
Jurnalist: Când ați putea comenta?
Directoarea Camelia Stamatoiu: După ce se termină ancheta.
ActiveNews mulțumește partenerilor de la Cetățeanul.net pentru furnizarea acestor materiale
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Bombă cu ceas pe masa CNSAS! ”Dosarul de Securitate al președintelui CCR, Marian Enache, este la DGIA, serviciul secret al Armatei”. Paralela cu cazul Traian Băsescu, alias ”Petrov”

Teoria conspirației se confirmă. Numărul de decese atribuit vaccinurilor anticovid a fost mușamalizat - STUDIU

EMISIUNE LIVE: Doru Paraschiv, ofițerul de informații care l-a prins cu minciuna pe Marian Enache de la CCR ÎN DIRECT la ActiveNews și Starea de Libertate. ACTUALIZARE
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (4)