ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Când ați terminat cu mentalitatea adecvată, puteți obține o stare de meditație asemănătoare zen, care vă poate ajuta la relaxare, reducerea stresului și alte beneficii pentru sănătate.”  - Adela Ioana Târziu, ZENTANGLE – terapia prin artă, Casa cu Rost

„Aceasta arta este doar o metodă de terapeutică prin care se dezvoltă încrederea în sine, imposibilul devine posibil, imaginația, firescul și spontaneitatea ne calauzesc pașii, o artă ce bucură și cladește spirite libere.” - Revista Rost despre Cursul de ZENTANGLE, 16 octombrie (atenție) 2015 (!) - anunț preluat și de publicația cu nuanțe de stânga Modernism.ro

Pe site-ul conservator RostOnline se mai găsesc trei intrări mai recente despre „Mindfulness”: Anunț despre o „Tabăra de optimizare emoțională și creativitate – Educație cu Rost”, un Apel de Suflet pentru aceeași Tabără pentru copii unde se vor face „Zilnic exerciții de mindfulness, focus – conectare la sine. Exerciții din arta actorului, dramaterapie și psihoterapia de grup” și un Anunț pentru un Curs de „Tehnici de relaxare și conectare la sine, mindfulness” la „Toamnă cu Rost”.

Pe site-ul Casa cu Rost, se (mai) găsesc (încă) peste 20 de articole cu tema „Mindfulness”, care duc până în 2019, cel puțin (pe-acolo ne-am oprit noi).

„Acelorași mincinoși le spun atât: vă rog să luați legătura cu Colegiul Psihologilor, să citiți studii de specialitate în privința anumitor tehnici de psihoterapie și sa nu mai "aranjati" fotografii. Și un copil de 1 ani poate sa facă astfel de mizerii de pe un telefon.

Dacă eu stau acum turtusita, fac yoga? Nuuu!

Va mulțumesc pentru publicitate!!!! Cei de nu dau doua paralele pe fițuica voastră, ne cauta pe noi astăzi și vin la cursuri multe, avem peste 200, săptămânal croitorei, ateliere de icoană, de ii, de alimentația sănătoasă, olărit.

Cei ce va citeau, subt scârbiți, pentru ca ne cunosc, au fost la noi și știu ca mințiți. Dumnezeu nu bate cu bata!” - Adela Ioana Târziu, absolventă de Teologie - Facebook (reproducere exactă), 4 octombrie 2023, cu trimitere la un articol despre beneficiile „Mindfulness” de pe blogul Geanina Cucu Ciuhan, fondatoarea unui ONG cu numele „Institutul de Psihologia Dezvoltării”

Claudiu Târziu a ales Calea Minciunii. Dezonorant, pentru un fost jurnalist. Dar și mai dezonorant pentru un politician care se pretinde altfel decât ceilalți membri ai clasei politice dâmbovițene. Nu este.

În plus, încercarea lui de a se auto-victimiza și a se pune sub umbrela de protecție a AUR când materialul privește niște probleme grave din asociația lui, care nu au absolut nici o legătură cu partidul din care face parte, probleme asupra cărora a fost solicitat cu deferență să comenteze înainte de publicarea articolului, denotă o incapacitate de a gestiona o criză a propriei sale celule prin aruncarea cartofului fierbinte în cârca altora.

Soluția nu era și nu este aceasta.

Soluția care ar fi stins rapid acest scandal inflamat chiar de incapacitatea subliniată era să se recunoască cu smerenie greșeala în care s-au afundat de atâția ani și să se analizeze măsurile care pot fi luate pentru a nu se persevera în ea, diabolic, cum se face în acest moment, cu posibila afectare iresponsabilă a altor copii.

Articolul documentat și cât se poate de elegant în raport cu faptele, atrăgea atenția politicos asupra pericolelor așa-zisei tehnici „mindfulness”, de sorginte budistă, în educația copiilor. Nu este un atac asupra vreunui partid și nici asupra vreunei persoane, cum se trivializează exagerat.

În paranteză fie spus, între cititorii și scriitorii la acest site se află probabil cei mai mulți simpatizanți ai AUR din presa română. Dar ce facem, ne întoarcem la PCR? Nu mai scriem nimic despre vreunul care se crede „comandant suprem” nici atunci când greșește? Faptul că îl menajăm, cu indulgență, de când evoluează politic, nu se vede?

În articolul colaboratoarei noastre se înșiră date concrete care așteptau răspunsuri concrete.

Or, răspunsul făptașilor, protejați elegant din punct de vedere politic în conținutul articolul - care se referea strict la căderea „mentorițelor” Casa cu Rost în mrejele tantricului Guru Malkani, creatorul unui program de „soulkids” care se „predă” la sediul Asociației Rost unor copii între 6 și 9 ani -, a fost obraznic și țâfnos, ca să nu spunem piețar și țățesc, după cum se vede mai sus, și, pe deasupra, complet în afara subiectului, obliterat total. Ne cerem scuze, dar noi nu ne putem coborî la acest nivel...

În același timp cei prinși în fapt au acționat necinstit și jenant, pe criteriul „hoțul neprins e negustor cinstit” și au șters rapid intrările și fotografiile cu copii în poziții de Lotus (Padmasana) sau Copac (Vrksasana). Apoi și-au pus postacii să afirme că acestea nu au existat și le-am inventat noi.

Claudiu Târziu, într-un stil care amintește de profesioniștii unui alt domeniu, conex, celebru din perioada ceaușistă, a răspândit ilustrația de deschidere a articolului, marcată în mod cât se poate de clar în materialul nostru drept „Colaj Foto din materialele publicitare ale taberei Casa cu Rost”, prezentând-o ca fiind o fotografie falsă. Aceasta a fost mai mult decât o minciună. A fost o ticăloșie. Pentru că ambii știau că în fotografiile despre care ei susțineau că nu există și le-am inventat noi, în costumație curcubeică și cu mudra gyan din yoga (poziția mâinilor, pentru a „atrage înțelepciune”), se află, potrivit unor apropiați ai celor doi, chiar fiica lor. Noi nu băgăm mâna în foc și lăsăm cititorii să se pronunțe. Oricum ar fi, tot un copil nevinovat este. Folosit pentru o reclamă cel puțin nesănătoasă.

Iarăși, în graba lor de a-și șterge urmele, nu s-au gândit că asociata lor, „mentorița” și „life-coach”-a „soulkids” Dana Ilieș, adepta lui Guru Malkani, fidelă Casei cu Rost, a reprodus și ea la începutul programului, pe pagina ei de Facebook, postarea eliminată de cei doi. Postare care zice așa:

Mindfulness este cheia pentru a deschide întregul potențial al vieții. Este arta de a fi complet prezent și conștient în fața bogățiilor fiecărui moment.
Folosește vacanța asta pentru a aduce în viața copilului tău prezența. Exercițiile de Mindfulness îl vor ajuta să-și îmbunătățească răbdarea și atenția, îl vor face mai rezilient și îi vor da instrumente pentru a depăși momentele de stres.
Dacă ești în București, îl așteptăm pe copilul tău la Tabăra Urbană de Mindfulness de la Casa cu Rost, între 3 și 7 iulie.
Poți găsi link de înscriere în primul comentariu.
#tabaraurbana #minfulness #copiifericiti #educatie”. Link Aici.

Iată și această postarea „inexistentă” și „inventată” de ActiveNews:

Captura postării corespondente, eliminate de pe pagina de Facebook Casa cu Rost, se păstrează Aici.

După cum se vede n-ar mai fi prea multe de adaugat. Poți să ștergi o poză, poți să ștergi o postare, dar nu poți să ștergi tot internetul...

Dar, totuși, pentru cazul în care vor să-și șteargă tot site-ul, sau cel puțin toate referirile la „mindfulness”, tehnică preferată și de familia unui alt mare politician, fam. Valerie și Julien Cioloș, le păstrăm noi o copie sumară, cât de cât reușită.

După filmarea de mai jos, în care sunt prezentate probele „inventate” de noi, recomandăm un articol instructiv din Ziarul Lumina despre new age și „mindfulness”, de folos pentru toți cei căzuți în această capcană și înșelare, inclusiv, sau mai ales, acelora atât de supărați pe noi că le-am întins o mână ca să-i scoatem din șanț încât vor să ne tragă și pe noi în el.

Nu astfel acționează niște creștini. Asta dacă nu sunt, ca să o cităm pe doamna Cioloș, scuzați, doamna Târziu, „cretini”. Am încheiat citatul.

VIDEO:

Ziarul Lumina al Patriarhiei Române:

„(...) De-a lungul timpului au fost promovate diverse remedii pentru depresie. (...)  Pe lângă acestea, în ultima vreme, au apărut și metode new-age-iste, am putea spune, de terapie, cum ar fi hipnoza, tehnica yoga, meditația zen, transcendentală, kundalini, mindfulness etc. 

În acest context, e bine știut faptul că nu orice fel de terapie este compatibilă cu calitatea de creștin ortodox. De pildă, yoga și tipurile de meditații enumerate mai sus reprezintă tehnici provenite din Extremul Orient, mai mult sau mai puțin adaptate la mediul de cultură europeană, care s-a deschis în ultima vreme spre filosofiile orientale pe fondul slăbirii conștiinței și identității sale creștine. Se cuvine menționat aici și faptul că fenomenul în cauză a apărut mai întâi în America, încă din anii ‘70 ai secolului trecut, și este semnalat și analizat cu multă pătrundere, printre alții, de monahul Serafim Rose. 

Din perspectivă creștină, aceste tehnici care promit relaxarea, buna dispoziție, vindecarea de depresie nu constituie doar o suită de exerciții fizice, posturi sau metode de respirație, ci fac parte dintr-un întreg sistem care, la origine, este unul religios.

Prin urmare, o tehnică precum yoga reprezintă, în fapt, un element component al hinduismului, care presupune inclusiv închinarea către un anumit zeu, prin repetarea așa-numitelor mantre. De asemenea, yoga cultivă căutarea esenței divine a sufletului omului, care în concepția hinduistă este identică, până la confuzie, cu cea a lui Dumnezeu. Apoi, meditația de tip zen, precum și toate formele derivate din aceasta, deși pare că oferă o meditație fără conținut religios, în realitate, prin raportarea la sine ca la singura realitate existentă, prin cultivarea stărilor pasive și a „deschiderii minții”, indică limpede spre principiile religiilor orientale păgâne care pendulează între idolatrie și autodivinizarea propriului sine. 

În final, se poate afirma că, în situația în care depresia capătă dimensiuni pandemice, devin extrem de necesare, pe lângă oferta terapeutică a Bisericii, și anumite distincții teologice, care să-i ajute pe creștini să deosebească adevărul de înșelare în terapia depresiei.” (Nicușor Deciu)

PS: Pentru cei care nu știu, dna Adela Târziu ne învață: „Iar Mindfulness înseamă sa-l ajuți pe copil să fie acolo: dacă face sport sa facă sport, dacă sta în cap sa fie atent ca ii vine sângele în cap, dacă mănâncă o stafida sa ii știe gustul.”

Coincidență. Același lucru ne învață și dna Valerie Cioloș: „Noi facem adeseori la curs exercițiul ăsta cu stafide. Cum arată, ce culoare are stafida, ce tente de lumină, cum strălucește în soare, că este translucidă, și se cultivă această mirare în fața lucrurilor. În plus, se folosesc toate cele 5 simțuri – văzul, mirosul, auzul, atingerea, gustul.

Așa nu: