ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Susținerea aberațiilor lui Adrian Papahagi de către IPS Andreicuț a coincis cu un moment greu pentru Mitropolia Clujului. În timp ce Papahagi intra în asentimentul ierarhului clujean cu „aggiornamento”-ul pascal ecumenist, un apropiat al acestuia exploda orgasmatic auto-satisfăcându-se pe video-chat-urile homosexuale internaționale. Era în Joia Mare.

Cătălin Bărăian, la fel ca Visarion Alexa, provine din lumea radioului religios: el lucra ca redactor și realizator de emisiuni la Radio Renașterea, postul Mitropoliei Clujului, din 2015, și a urmat cursuri de teologie, inclusiv seminarul din Cluj-Napoca, promoția 2010.

Urmând exemplul unor cazuri mai celebre și sărind peste treptele firești ale monahismului - după cum afirmă presa locală -, pe 2 octombrie 2021, IPS Andreicuț îl hirotonește pe Bărăian ca ierodiacon la Mănăstirea din Florești, moment consemnat chiar de Ziarul Lumina al Patriarhiei Române. FOTO:

La data respectivă Bărăian devenise din redactorul Cătălin - „monahul Chiriac” de nu mai mult de 24 de zile, într-o slujbă ținută chiar la Mănăstirea Necula, pe 8 septembrie 2021.

Sărbătoarea „s-a încheiat la Nicula cu Slujba Vecerniei cu Litie la finalul căreia redactorul Radio Renașterea, Cătălin Bărăian, a îmbrăcat haina monahală primind numele de Chiriac. Slujba tunderii în monahism a fost oficiată din încredințarea și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, de Arhimandritul Dumitru Cobzaru, alături de un numeros sobor de clerici printre care și directorul Radio Renașterea, Arhidiaconul Dan Văscu.”, a transmis Radio Renașterea.

Tot de la Radio Renașterea aflăm că în același an „redactorul și realizatorul de emisiuni Cătălin Bărăian a publicat primul său volum de versuri: „Cuvinte spre nemurire” a apărut cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, iar Cuvântul înainte este semnat de dirijorul Dan Crișan de la Filarmonica Arad.” Aici cu Maica Stareță de la Florești în studiourile Radio Renașterea:

Surse bisericești au declarat pentru Foaia Transilvană că Mitropolitul Clujului îl considera pe Chiriac Bărăian drept unul dintre viitorii Episcopi ai Clujului.

În prezent, homosexualul veros care evolua la bară pe video-chat-urile pidosnicilor este oprit de la slujire dar același Radio Renașterea nu ne mai oferă nici o dată despre fireasca sa cercetare, informație care ține de domeniul interesului public, având în vedere credincioșii înșelați cât și posibilele victime din interiorul mediului monahal și nu numai.

La fel ca în cazul Visarion Alexa sau a cunoscutului homosexual și pedofil din aceeași Mitropolie, Cristian Pomohaci, sau a și mai cunoscutului ex-Episcop de Huși, Corneliu Onilă, nu se poate spune că Cătălin Bărăian a devenit pervers peste noapte, într-o mănăstire de maici (!), trecând la agățat homosexuali pe net în timp ce-și etala performanțele explozive, chiar în Săptămâna Mare.

Așa cum la București s-a dovedit că Vasile Bănescu cunoștea de ani de zile perversiunile la care Visarion Alexa își supunea enoriașele, este clar că toată Mănăstirea Florești, Radioul Renașterea și - foarte posibil - întregul Palat al Mitropoliei aveau cunoștință de metehnele redactorului transformat la apelul bocancilor în slujitor al altarului și pregătit pentru a deveni Episcop al Clujului. Experiența Înaltului Andreicuț de pe vremea când era tamponat de Securitate ca greco-catolic nu i-a fost de folos ca să-l miroasă pe intrusul păcătos?

Să ne aducem aminte că cei trei preoți caterisiți de Episcopul homosexual Corneliu Onilă, care au dezvăluit odioasa sa activitate din sânul Bisericii, susțineau atunci că ierarhul Hușilor a fost numit în funcție tocmai pentru că era homosexual. Același Bănescu a respins atunci acuzația. Dar noul exemplu pare să-l contrazică. La ce ne mai putem aștepta?

Dacă nu aflam acum monstruozitatea de la presa clujeană (cu tot cu foto și video) cum era să ne trezim peste ani cu încă un Episcop sau, cine mai știe, cu un Mitropolit homosexual vedetă pe video-chat-urile internaționale de gay?