ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația pentru păstrarea și promovarea valorilor culturale și naționale ale poporului român - ASTRADROM, care a avertizat public și asupra intenției de implicare a Bisericii Ortodoxe Române în „Festivalul Holistic” de la Sibiu, reacționează după recentele atacuri ale participanților, în urma devoalării manifestărilor new-age-iste de rit satanist desfășurate sub acoperirea conferinței „spirituale”. Vedeți Show Satanist cu Șoșoacă la Festivalul Holistic din Sibiu: Pe unde te duci, vibrația e joasă. Trebuie unificate toate spiritele indiferent de religie. Șaman Dragoman: Așa cum spunea părintele Necula sufletul e nemuritor. E compus din 7 chackre în 7 culori

„Poporul român trăiește cu o vibrație foarte joasă. Pentru că suntem aici, vorbim de vibrație. Vibrația trebuie să fie înălțată. Așa că cumva va trebui să fie o unificare a tuturor spiritelor (brrr - n.n.) pure... Indiferent din ce religie ești, dumnezeul în care cred majoritatea religiilor, dacă ne întoarcem în spate cu religiile, cum au ajuns o groază de religii, dacă te uiți la esența lor toate înseamnă iubire, pace, un dumnezeu, tatăl tuturor văzutelor și nevăzutelor, făcutelor și nefăcutelor...”, spunea senatoarea SOS la Sibiu.

Se pare că vibrația senatoarei Șoșoacă este o moștenire de familie, pentru că și mama senatoarei, doamna masoană (mason?) Alice Florescu-Bleotu vorbește de aceleași vibrații pe care le are, „aproape la nivelul lui Iisus Hristos”. VIDEO:

Redăm în continuare poziția organizației, care a radiografiat Festivalul Holistic de la Sibiu și prestația vibrantă a senatoarei Șoșoacă:

Holistic Fest Sibiu: Diana Șoșoacă și Dorel Vișan au recționat dur la delimitarea ortodocșilor de această conferință.

Toamna aceasta a venit cu noi dezvăluiri. Ce se ascunde de fapt în spatele acestui faimos festival, aparent cultural. Nimic altceva decât o propagandă ascunsă a unei noi religii: NEW AGE.

Pentru a da impresia că au cele mai bune intenții, organizatorii au invitat un preot ortodox care să facă deschiderea: o rugăciune la început, câteva poze publicitare și, în ochii opiniei publice, evenimentul ar fi primit girul Bisericii Ortodoxe. Pentru aceasta, Johann Müller Dragoman s-a gândit să-l invite pe preotul Vasile Davidoiu (foto sus deapta) din satul Poiana, care îi este consătean și prieten. Ulterior, preotul ortodox nu a mai participat…

Deoarece pe afișul conferinței a apărut, pentru deschiderea festivității, un preot ortodox, ASTRADROM a considerat necesar să fie sesizate autoritățile bisericești competente: Mitropolia și Patriarhia. Detalii vedeți AICI. (Din momentul publicării articolului destul de lămuritor, preluat și de ActiveNews, invitații de bună credință aveau ocazia să se retragă de la manifestarea new-age-istă. Nu au făcut-o, ba chiar au ajuns să condamne avertizorii publici pentru propriile lor acțiuni de „soft”-satanism).

În urma sesizării, ierarhia BOR a reacționat prompt, cerând explicații preotului cu pricina, care s-a dezis de eveniment. Deși initial își dăduse acordul pentru participarea la conferință, părintele Davidoiu spune că a observat ulterior printre invitați numele unor persoane care l-au făcut să înțeleagă că nu era vorba despre o conferință cu scop cultural, așa cum i se prezentase, ci de una cu scop electoral și de altă natură…

Deși organizatorii anunțaseră evenimentul cu suficient timp în urmă, preotul Davidoiu nu a adus nicio dezmințire publică, înainte de a fi făcută sesizarea noastră către autoritățile bisericești. După ce Mitropolia a fost atenționată printr-o adresă trimisă de ASTRADROM, preotul Davidoiu a decis să nu se mai implice.

Ulterior, acesta a trimis redacției ASTRADROM o scrisoare (printr-o persoană intermediară) prin care se dezice de eveniment. Contactat de noi, părintele Davidoiu a spus că: "…organizatorii au vorbit doar pentru ei, dar dacă au vorbit și în numele meu... nu au rostit adevărul”. Preotul în cauză susține că s-a interesat ulterior de anumite detalii referitoare la eveniment: "Apoi m-am interesat și eu. Am văzut programul, invitații cu care nu am fost de acord. Au fost invitați oameni politici, cum este Șoșoacă. Chiar dacă nu era povestea asta (sesizările către BOR-n.n.), tot nu mă duceam”.

Părintele Vasile Davidoiu mai spune că este dezamăgit că ASTRADROM a făcut sesizările la Biroul Patriarhiei și la Mitropolia Sibiului: "Dacă m-ați fi sunat pe mine, nu se făcea agitația asta. M-ați fi lămurit, am fi lămurit împreună situația și totul ar fi fost rezolvat Domnește”.

Din discuția cu preotul sibian am aflat că acesta a fost păcălit de organizatori. Inițial i s-a spus că va fi un eveniment cultural, nicidecum unul religios, cu implicații ezoterice de tip New Age: "Dragoman este consătean cu mine și mai demult m-a contactat spunând că are o manifestare culturală și mă roagă să merg la deschidere, să rostesc o rugăciune. În principiu am fost de acord, asta a fost toată discuția... De atunci nu am mai vorbit cu el și am aflat că am fost trecut pe program, acolo… L-a avut de atâtea ori invitat pe părintele Necula.

Vedeți și EXCLUSIV. Constantin Necula pus la punct oficial de Patriarhul Daniel pentru spiritualism new-age-ist. După Visarion Alexa și Vasile Ioana se sparge încă un propagandist vaccinist sincretist. Mai urmează calendaristul sinecurist Vasile Bănescu

El (Dragoman-n.n.) e prieten foarte bun cu un profesor de la Teologie de la Sibiu. Băiatul ăsta a făcut teologia. Când mi-am dat acordul de principiu, am mers pe mână de creștin ortodox… Eu nu am știut că am apărut pe afiș. Am aflat marți sau miercuri când m-a sunat protopopul.

În discuția telefonică pe care am avut-o cu pr. Davidoiu, acesta ne-a spus că și-a dat un acord de principiu, dar nu a făcut o confirmare oficială, fiind mirat că numele său a apărut pe afiș: "Trebuia să mă întrebați, nu să vă luați după organizatori… Părintele Necula a fost de mai multe ori și nu s-a făcut caz… Nici măcar din curiozitate nu am fost acolo”. Acceptul de principiu a fost rezultatul unor prezentări eronate din partea organizatorilor care, după cum spune preotul Davidoiu, au înfățișat evenimentul ca pe o întrunire culturală.

Ca replică la absența preoților ortodocși de la eveniment, ezoteristul Dorel Vișan (în foto sus cu Diana Șoșoacă), actor de profesie, a spus de la amvon: "Aicea la Sibiu este o școală de popi. Dar nu cred că e cineva în sală de la școala de popi. Ce dovedește asta? Că pe popi nu-i interesează credința.”. Deci, dacă J. M. Dragoman a spus inițial că este vorba despre un eveniment cultural, înregistrările dovedesc că evenimentul a fost unul religios. Dar ne întrebăm: „-De când preoții trebuie să învețe credința de la șamani, guru, lideri ai unor organizații ezoterice... etc…?

Citiți și „Generația Facebook” și Noua Ordine Mondială. Introducere de Pr. Dan Bădulescu la lucrarea lui Bruno Wurtz despre NEW AGE

Ca reacție la sesizarea noastră către Patriarhie și Mitropolie, senatoarea Diana Șoșoacă a trecut la strategia victimizării, lucru specific domniei sale, denunțând faptul că evenimentul a fost atacat de către unele "persoane care nu vor pace”, deoarece titlul conferinței era legat de cuvântul "Pace”. În realitate, conținutul conferinței era o propagandă New Age în care șamani, maeștri guru și lideri ai unor organizații ezoterice transmiteau celor prezenți mesaje patriotice amestecate cu învățături despre reîncarnare (vieți anterioare), învățături panteiste, chakre, vibrații, energii, mantre, karma etc. Mai mult decât atât, în cadrul conferinței a fost atacată însăși Biblia, vorbitorii susținând că din Biblie au fost șterse anumite aspecte, de către reprezentanții Bisericii. Astfel, conform mesajului transmis de actorul Dorel Vișan, Biblia a fost falsificată, eliminându-se pasajele referitoare la reîncarnare, afirmație lipsită de dovezi concludente.

Senatoarea Diana Șoșoacă este o apărătoare a conferinței, inclusiv a mesajului transmis prin această conferință, deși în public, în fața electoratului, apare drept o susținătoare înfocată a valorilor tradiționale românești, atât de credință, cât și de neam. Doamna senatoare susține că la conferință au participat și teologi ortodocși, ceea ce încă nu a dovedit.

J. M. Dragoman a absolvit o școală teologică ortodoxă, dar, prin preocupările sale de natură ocultă, sfidează învățăturile primite la acea școală. Ținând seama de contradicția dintre cunoștințele dobândite în cadrul Facultatății de Teologie Ortodoxă și ceea ce propovăduiește azi, domnul Dragoman nu poate să mai fie numit teolog ortodox. Ne întrebăm, așadar, care sunt așa-zișii teologi ortodocși despre care senatoarea Diana Șoșoacă susținea că ar fi participat la conferință? Sau să fie vorba despre alte minciuni pe care aceasta le aruncă în spațiul public, după cum îi este obiceiul, în speranța că își va atrage tot mai mulți adepți? Așteptăm așadar lămuririle necesare.

De asemenea, senatoarea Șoșoacă a specificat în cadrul conferinței că ar fi ucenica părintelui Ioanichie Popescu de la Mănăstirea Surpatele. Ne întrebăm, oare părintele Ioanichie, unul dintre cei mai mari duhovnici în viață din România, ar da binecuvântare vreunui ucenic pentru participarea la astfel de evenimente, care propovăduiesc necesitatea unificării urgente a tuturor religiilor? Totodată, Diana Șoșoacă afirmă că ar ține legătura cu mai mulți pustnici din România. Care ar fi acei pustnici dispuși să accepte inovațiile religioase de tip New Age propuse de senatoare, alături de ceilalți participanți la conferința de la Sibiu?

În cele ce urmează, vom posta câteva trimiteri către imagini video de la eveniment. Imaginile sunt importante deoarece arată fața ascunsă a conferinței pe care organizatorii și doamna senatoare Șoșoacă nu au arătat-o niciodată publicului.

Ritualuri șamanicehttps://youtu.be/YwdoAJNvb7E?si=BcLXNMR3r9SPm8P1

Vânzări de pietre terapeuticehttps://youtu.be/Yy17WqmEsEs?si=AWycX0W507-OunJ2

Învățături și obiecte religioase asiatice: https://www.youtube.com/watch?v=0liKkhW7I44&t=11s

Ce cărți se distribuiau la evenimenthttps://youtu.be/LTloUJKVpyc?si=Ol9HF2ASQZOlqkCM

Selecții din conferințăhttps://youtu.be/Boj2q43f3Pw?si=F9jUfawsaHbvvdNc

Marius Pop / Asociația ASTRADROM - Filiala Bihor