ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Morariu, românul care a dat dovadă de mare curaj în momentele în care teroriștii omorau oameni la Londra, le-a povestit jurnaliștilor pas cu pas felul în care a reacționat sâmbătă seara, când era la muncă, la o brutărie din capitala Angliei. Mai întâi a văzut oameni speriați, fugind pe străzi, scriu cei de la ntd.tv.

În timp ce victimele fugeau, el căuta un „făcăleț mai mare", ca să le țină piept teroriștilor. Reacția lui incredibilă, faptul că a adăpostit 20 de oameni și că a lovit un terorist cu o navetă în cap, i-au adus admirația României întregi, dar și a presei internaționale.

Dar Florin crede că tot ce a făcut reprezintă normalitatea.

„Eu nu sunt erou, sunt un simplu om, nu vreau să fiu erou, toata lumea să mă pună undeva sus. Sunt un simplu om care crede în Dumnezeu și cred că Dumnezeu m-a ajutat", spune Florin.
 
„Îmi spune o femeie: „Domnule, de la London Bridge vine un van, un autohevicul. Din el coboară niște persoane cu cuțite și taie oameni pe stradă.” Și am zis: „Nu-i posibil. Unde, aici? Unde sunt oamenii ăștia care-s așa?” Și cică, „pot fi oriunde, nu știu unde sunt. Pot fi oriunde, lasă-mă să stau aici înăuntru.” Și atunci eu i-am zis lui Agron: „Băi, eu ies afară!” El mi-a zis că sunt nebun", povestește Florin Morariu.

„Am văzut doi suspecți și în timpul ăla am zis: cum să reacționez? Aveam două navete în mână. Una am aruncat-o spre el știind că se ferește, am fost sigur că se ferește, că el se uită la mine. Am aruncat cu gândul că de prima se va feri și cu a doua îl voi lovi. Și în timp ce am aruncat-o, eu am și plecat spre el. Și cu a doua l-am lovit, i-a venit undeva în zona feței. A căzut lângă asfalt", mai spune românul.

Florin a fost printre puținii care și-au riscat viața ca să-i înfrunte pe atacatori. A făcut însă mai mult.

„Am deschis poarta mare și am început să țip: „Came, all the people inside in the bakery.” Și au intrat sărmanii, erau 20, era o persoană cu deficiențe, în căruț, l-a luat altă persoană. Rămăsese în mijlocul străzii", spune românul.

„Am gândit-o că este un atac terorist, dar, crede-mă, nu am avut frică atunci, nu mi-a fost frică", mai spune românul.

„Sincer, poate am avut și curaj, poate am făcut-o și de frică, poate am făcut-o și de milă, sunt 3 sentimente diferite, dar toate alăturate m-au făcut să fac chestia asta. Poate dacă nu trăiam aceste sentimente, n-o făceam. Poate fugeam și eu cum au făcut și alții, poate leșinam, nu știu, poate se întâmpla altceva. Suntem fricoși, ne speriem, dar dacă noi nu suntem uniți, nu putem învinge", a mai spus Florin Morariu.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews