ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Predarea limbii polone și în limba polonă în școlile din Ucraina va continua ca până acum, după ce Varșovia și Kievul au semnat o declarație în acest sens, informează bucpress.eu. 

Documentul, care a fost semnat de ministrul polonez al Educației, Anna Zalewska, și omologul său ucrainean, Lilia Grinevici, garantează drepturi similare diasporei ucrainene din Polonia. 

Potrivit sursei citate, acordul are la bază documente bilaterale și internaționale anterioare și se aplică grădinițelor, școlilor primare și gimnaziale care funcționează în sistemele de învățământ polonez și ucrainean.

Autoritățile de la București nu au înteprins nicio măsură concretă pentru a ajuta miile de români care vor suferi după ce Kievul a decis să interzică învățământul în altă limbă decât cea ucraineană.

Pe 5 septembrie, Parlamentul de la Kiev a adoptat o nouă lege a educației prin care se introduce sistemul de învățământ în 12 clase care să reformeze educația începând cu generația care începe școala de anul următor.