ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, l-a chemat pe Ambasadorul Ucrainei la București în audiență, în problema Legii Învățământului adoptată de Rada Supremă a Ucrainei

Într-un comunicat de presă al Ministerului Românilor de Pretutindeni, se precizează că în contextul adoptării Legii Învățământului de către Rada Supremă a Ucrainei, care aduce atingere educației în limba maternă, ministrul Andreea Păstîrnac a convocat pe 7 septembrie a.c., o reuniune a Grupului Interministerial activ în domeniul relațiilor cu românii de pretutindeni.

Totodată, ministrul român l-a chemat pe Ambasadorul Ucrainei la București în audiență, pentru discuții, pe 8 septembrie 2017.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni se află într-un dialog constant cu asociațiile românești din Ucraina și are ca prioritate, conform Programului de Guvernare și Strategiei Naționale pentru Românii de Pretutindeni 2017-2020, păstrarea identității lingvistice și a învățământului în limba română, în acest stat, se menționează în comunicat.

Cu doar două sptămâni înainte de adoptarea legii educației, de către autoritățile din Ucraina, care va duce la lichidarea școlilor românești, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a făcut o vizită oficială în regiunea Cernăuți, unde s-a întâlnit inclusiv cu ministrul ucrainean al Educației, Lilia Grinevici, informează bucpress.eu.