Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat că „e absolut normal ca Sorina  să rămână în România până la lămurirea tuturor aspectelor” din ancheta începută de Parchetul general.

„Eu regret că am asistat la așa ceva. Nu e permis, nu voi tolera niciodată un asemenea abuz”, a mai spus Birchall.

Birchall a confirmat că Parchetul general a dispus o anchetă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru a stabili dacă procuroarea care a luat-o pe Sorina de la familia asistentei maternale a procedat corect. „Este o anchetă în curs. Asemenea gesturi, situații nu mi-aș dori să mai văd niciodată în România. Nu am cuvinte să descriu această situație. Am văzut cu toții anumite gesturi și imagini. Ancheta cuprinde toate aceste aspecte”, a mai spus Ana Birchall.

Întrebată dacă minora a fost dată în consemn la poliția de frontieră, Birchall a precizat că nu știe.
Amintim că polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Mehedinți, însoțiți de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au descins vinerea trecută, dimineață, în casa unei familii din Baia de Aramă pentru a lua o fetiță de opt ani, dată în adopție unui cuplu din SUA cu cetățenie română.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.