ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proprietarul Mediafax a făcut o sesizare în legătură cu posibile infracțiuni comise prin semnarea și punerea în aplicare a Protocolului SRI - Parchetul ÎCCJ, afirmând ca există suspiciuni de uzurparea funcției, abuz în serviciu, compromiterea intereselor justiției, delapidare, deturnare de fonduri!!!

Cum sunt argumentate aceste suspiciuni de infracțiuni în sesizarea Mediafax, potrivit agenției de știri:

  • Abuz în serviciu - Prin încheierea Protocolului de cooperare, semnatarii acestuia și-au îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu permițând încălcarea unor dispoziții legale prin constituirea echipelor operative comune, invalidând astfel probele administrate în dosarele penale.
  • Compromiterea intereselor justiției - Prin punerea în aplicare a Protocolului, atât semnatarii cât și aplicanții (procurori) au permis accesul neautorizat al ofițerilor SRI la probele din dosare penale aflate în anchetă.
  • Uzurparea funcției - În temeiul Protocolului ofițerii SRI , cu permisiunea procurorilor, au efectuat acte de administrare a probatoriilor care nu intrau în atribuțiile lor de serviciu.
  • Delapidare și deturnare de fonduri - Punerea în aplicare a Protocolului a presupus cheltuirea unor bani publici care au avut o altă destinație, fiind inițial alocați instituțiilor semnatare și aplicante ale Protocolului pentru activitățile specifice prevăzute de lege.

Sesizarea integrală, pe mediafax.ro