Avocata Ana-Corina Săcrieru a publicat joi pe pagina sa de social media o reacție la ultimele evoluții juridice privitoare la adopția internațională a minorei Sorina din Baia de Aramă. Făcând voalat aluzie la refuzul societății românești de a valida toamna trecută mesajul „Apără copiii României!” în cadrul Referendumului despre Căsătorie, membra Platformei Civice ÎMPREUNĂ arată că singurul lucru de mirare este lipsa conștientizării publice a perioadei „negre” în care a intrat România, pe care o compară cu instaurarea dictaturii comuniste. Cu alte cuvinte, românii se revoltă de cazuri punctuale precum cel al Sorinei, însă nu conștientizează resorturile interioare ale sistemului, care conduc la asemenea rezultate exterioare.  

România fără lacrimi

Citesc în publicațiile on-line neregulile - apreciate de presă ca fiind grave - care au fost invocate în cererea respinsă azi de Curtea de Apel Craiova.

Citesc, de asemenea, reluarea la nesfârșit a acestei știri că, iată, cererea atât de bine motivată a Procurorului General privind ocrotirea unui copil a fost respinsă de Curtea de Apel Craiova.

Groază, dezamăgire cumplită, judecăți de valoare. Acesta este spiritul în care se comentează.

Personal însă nu mă mai miră decât un singur lucru:

De ce nu se înțelege că de mult am intrat într-una dintre cele mai negre perioade din istoria acestei țări?

Poate pentru că noi singuri, prin propriile noastre alegeri, prin autosuficiența grotesc motivată prin raportare la "intelectualism", "creștinism", "naționalism", alesele calități ale poporului român ori altele și mai ridicol înălțate, precum și prin trădările multora, oh, Doamne, atât de multora dintre noi, am intrat singuri în această perioadă.

Anii post 1948 au fost nimic pe lângă batjocura ritualică la care singuri ne-am supus prin distrugerea viitorului acestei țări tocmai prin distrugerea copiilor și viitorului lor de către noi înșine, numai prin propriile noastre alegeri ori decizii.

De 20 de ani am obosit să văd oameni răniți de alegerile și deciziile semenilor lor. Români la fel ca ei. Adică membrii ai aceleiași populații.

Am citit odată că o fetiță din Oltenia suferea cumplit pentru că nu putea plânge. Nici biata Românie nu mai poate plânge. Populația care o locuiește i-a furat și lacrimile”, este de părere Avocat Ana-Corina Săcrieru într-o postare publicată joi pe pagina sa de social media.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews