ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși poate părea încă o glumă proastă, știrea e reală pentru că vine din „surse oficiale”, chiar „ultra-oficiale”, recte de la Consiliul Național al Audiovizualului, de unde aflăm că CNA nu știe pe ce să mai „spargă” banii noștri, pe lângă salariile speciale de bulibași secretari de stat pe care le încasează pensionarii și cenzorii politici înfipți de partide și ale entități în Consiliu, așa că a organizat, pe 29 februarie, o „Gală” pentru „Excelență în Jurnalism”.

Și pentru că ca toți membrii CNA și mulți jurnaliști sunt pricepuți și la teatru dacă nu doar la figurație, „Gala” s-a desfășurat pe scena Teatrului Național.

La eveniment au participat, ni se spune, și reprezentanta Consiliului Europei, șefa Direcției „Libertate de Expresie” și CDMSI, Direcția Generală Democrație și Demnitate Umană, Artemiza Tatiana Chișca, din partea European Broadcasting Union (EBU) consultanta pentru țările din Europa Centrală și de Est – Irina Radu și purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale, general de brigadă Constantin Spînu, celebru pentru că împușca rachete dintr-un joc video cu Radu Tudor și Mihai Gâdea în studioul Antenei 3. Dar nu, nu a fost premiat pentru cel mai mare „fake news” sau măcar pentru cea mai mare tâmpenie văzută vreodată la o televiziune în întreaga istorie a presei române. Nu, prinzătorul de muște de pe ecranele Antenei 3 a venit să explice cum face „training” cu jurnaliștii din presa mituită. Mulțumim, ne-am lămurit.

„La ceremonia de decernare a premiilor, cei 51 de jurnaliști și lucrători în mass-media care s-au aflat în misiuni în zone de conflict și care au primit din partea CNA diplome și medalii, au relatat momente din experiența lor în Ucraina și Israel din ultimii 2 ani.”, ne informează Biroul Informare și Relații Publice (BIRB) al CNA.

Din păcate, celebra Cileacu din Tel Aviv, probabil principala premiantă a CNA nu a putut să-și primească medalia de merit (cu siguranță, chiar cea de aur) din mâna lui Mircea Toma pentru că, așa cum se arată în lista transmisă de BIRB, era „plecată”. Probabil, bănuim, mai mult ca sigur, într-o nouă misiune, târâș pe burtă (momentul istoric memorabil, mai sus).

Slavă!