ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Doctorița Maria Miron de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon, poreclită „doamna cu coasa”, a fost dusă luni dimineața la Parchetul de pe lângă Tribunalul București pentru a asista la efectuarea unei percheziții informatice, informează Agerpres, citată de ȘtiripeSurse.

Doctorița „cu coasă” se află acum la Parchetul Tribunalului București, unde procurorii desfășoară percheziții informatice în cadrul dosarului. Conform surselor oficiale, în această etapă a investigației, doar M.M. a fost convocată să participe la procesul de examinare a echipamentelor și datelor relevante pentru caz. Pentru acest tip de proces este o procedură obișnuită, informează și Cetățeanul.net.

Maria Miron și colega sa, Mirela Păiuș, se află în arest preventiv din data de 8 august, fiind acuzate că ar fi provocat decesul unui pacient internat la Terapie intensivă prin scăderea intenționată a dozei de noradrenalină, cu rol în menținerea tensiunii arteriale.

Conform referatului de arestare preventivă, anchetatorii au găsit la locuința doctoriței Maria Miron un prospect al substanței noradrenalină (intitulat "Noradrenalină tartrat Hypericum 2mg/ml concentrat pentru soluție perfuzabilă"), precum și două înscrisuri olografe în care sunt menționați o mare parte din pacienții decedați în perioada de început a lunii aprilie, asistenții care au fost repartizați pe saloanele ATI din aceeași perioadă, precum și mențiunea "curățenie în telefon".

Redăm extrasul din Încheierea Tribunalul București, pe care ActiveNews o va publica azi integral, după ce am publicat și Referatul Parchetului - FILMUL DECESELOR DE LA PANTELIMON, minut cu minut. ActiveNews publică REFERATUL INTEGRAL al procurorilor în cazul fostelor cadre medicale ATI Mirela Păiuș și Maria Miron, ”poreclită DOAMNA CU COASA” - DOCUMENT:

„Referitor la buna desfășurare a procesului penal, judecătorul notează faptul că, la momentul efectuării percheziției domiciliare la locuința inculpatei Miron Maria Alexandra a fost descoperit un prospect al substanței noradrenalină (intitulat „Noradrenalină tartrat Hypericum 2mg/ml concentrat pentru soluție perfuzabilă”), precum și două înscrisuri olografe în care sunt menționați o mare parte din pacienții decedați în perioada de început a lunii aprilie (perioadă care a stat la baza formulării sesizării în cauză), asistenții care au fost repartizați pe saloanele ATI din aceeași perioadă, precum și mențiunea „curățenie în telefon”, documente care conduc la suspiciunea rezonabilă că inculpata își propunea să șteargă probe din telefon, dorind să îngreuneze desfășurarea urmăririi penale. Cu privire la aceste înscrisuri inculpata a precizat că îi aparțin și că au fost întocmite de ea (aspect consemnat în procesul-verbal de percheziție domiciliară).În aceste înscrisuri olografe mai apare mențiunea: „?Ce facem cu resuscitările?! Nu am fost anunțate? Nu ne-am scandalizat/nu am investigat fiind pac. terminali, cu cauză irev. a SC” (n.n. stopului cardiac)”.

Concluzia procurorilor

Procurorii au tras concluzia că Maria Miron își propunea să șteargă probe din telefon, dorind să îngreuneze desfășurarea anchetei.

Cu privire la aceste înscrisuri, doctorița a recunoscut că îi aparțin și că au fost întocmite de ea, aspect consemnat în procesul-verbal de percheziție domiciliară.

Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unui denunț formulat de Camelia Stămătoiu, director de îngrijiri în cadrul Spitalului Sfântului Pantelimon. Ea le-a relatat procurorilor că, la data de 10 aprilie, a fost sunată de o asistentă medicală, care i-a mărturisit faptul că pe Secția ATI a spitalului, de joi (4 aprilie) până sâmbătă (6 aprilie), au murit în jur de 20 de pacienți, întrucât medicii de gardă, respectiv Maria Miron și Mirela Păiuș, au redus cantitatea de noradrenalină la unii pacienți internați, de la 15 sau 20 ml/h la 1ml/h sau chiar au înlocuit-o cu ser fiziologic. Colegii noștri de la Cetățeanul.net au publicat în premieră ancheta care a declanșat și interesul autorităților. Cele două avertizoare publice de la Spitalul Pantelimon au fost date afară abuziv de directorul Bogdan Socea în încercarea de  a mușamaliza scandalul crimelor.

Faptele imputate celor două medici includ omor calificat și tentativă de omor calificat cu premeditare. Parchetul susține că modificarea dozajului de medicament a fost un factor determinant în agravarea stării pacientului, iar investigațiile continuă pentru a stabili exactitatea acestor acuzații. În apărarea dotorițelor au sărit un număr mare de medici din țară și din străinătate.

Citiți și BREAKING: Doctorița ”cu Coasa” de la Pantelimon este suspectă de uciderea victimei sale în proporție de peste 99% - Medicina Legală răspunde dur la atacul susținătorilor celor două doctorițe ATI care experimentau eutanasia pe pacienți