Astăzi, 19 octombrie 2015, Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) a prezentat familiei Aurei Ion raportul final al investigaţiei accidentului ce a avut loc la 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni. 
 
Ȋntr-un comunicat remis presei de familia Aurei Ion, prin firma de avocatură care o reprezintă în acest dosar, se precizează că „în cel mai scurt timp, familia Aureliei Ion va emite un punct de vedere cu privire la conţinutul Raportului emis de către CIAS, precum şi cu privire la numirile făcute la nivelul comisiei de investigaţie a accidentului. Faţă de acestea, familia urmează să solicite Ministerului Transporturilor verificarea membrilor comisiei de investigaţie, mai precis dacă aceştia îndeplineau criteriile impuse de lege pentru a putea efectua investigaţia accidentului.
 
Familia Aureliei Ion arătă că va continua toate demersurile începute, că ancheta penală trebuie să îşi urmeze cursul firesc pentru stabilirea împrejurărilor accidentului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”. 
Tot în cursul zilei de astăzi, familia Aurei, prin avocat, a solicitat Parchetului administrarea mai multor probe, inclusiv efectuarea expertizei tehnice de specialitate.

„Familia arată că, la data de 20 ianuarie 2014 (n.r. – ziua în care s-a produs accidentul aviatic din Munţii Apuseni), niciuna dintre instituţiile implicate în eveniment nu a respectat întocmai legile, procedurile, regulamentele în vigoare la acel moment. De asemenea, mai arătăm că s-a încercat intimidarea doamnei avocat Laura Beleca, avocatul familiei, precum şi destabilizarea activităţii cabinetului acesteia”, se precizează în comunicat.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews