ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Apar documente care dezvăluie George Soros nu este doar o simplă sperietoare folosită de mai multe guverne din Europa de Est pentru a atrage voturi. 

Fonduri ale Agenției guvernamentale USAID au mers către fundațiile finanțate de miliardarul George Soros în 2016 și 2017 în vederea susținerii unei campanii în favoarea reformei în justiție realizată de guvernul socialist din Albania, conform unor documente federale. Tom Fitton, de la Judicial Watch, cel care a obținut informațiile, spune că astfel de scheme au fost promovate și alte țări, precum România și Ungaria.

Banii au mers pentru promovarea unei reforme în justiție derulată de guvernul socialist din Albania, iar fundațiile finanțate de Soros au avut și sprijinul logistic al Ambasadei SUA la Tirana, informează Profit.ro.

Președintele Judicial Watch, Tom Fitton, a declarat că aceasta reprezintă un amestec în treburile interne ale Albaniei, iar o altă componentă de neînțeles este de ce fonduri federale sunt alocate pentru promovarea ideilor radicale de stânga ale lui Soros despre organizarea societății. 

„Departamentul de Stat și USAID sunt parteneri cu Soros și, practic, îi permit acestuia să stabilească agenda politică externă a SUA”, zice Fitton. El a adăugat că acesta nu este un caz singular și că finanțări federale au mai fost acordate fundațiilor lui Soros – cunoscut în lume drept cel mai mare sponsor al curentelor neomarxiste – în țări precum România, Ungaria, Guatemala și Columbia. „Sunt foarte activi și nu îți trebuie foarte mulți bani pentru a avea impact în aceste țări.”

Anul trecut, mai mulți politicieni i-au solicitat fostului șef al Departamentului de Stat, Rex Tillerson, să investigheze felul cum bani ai contribuabililor americani au mers către activitățile derulate de fundațiile Soros în Macedonia și Albania. Fox News a documentat nu mai puțin de 15 milioane de dolari care au mers de la USAID către Fundația pentru o Societate Deschisă din Macedonia. 

În România, actualul cadru pentru sistemul judiciar a fost alcătuit inclusiv cu consultanța unor ONG-uri precum Freedom House, APADOR-CH, Institutul pentru Politici Publice sau Expert Forum, aceleași entități implicându-se și în programe de îndrumare profesională a magistraților.
 
Rețeaua Soros în România

România a intrat oficial pe radarul lui Soros imediat după 1989. Există surse diverse care susțin că George Soros a donat peste 200 de milioane de dolari din 1990, când a înființat Fundația Soros în România, și până în 2014, majoritatea prin investiții directe. Din 2014, investițiile directe au fost înlocuite cu finanțările pe bază de proiecte.

Din 1990 și până acum, George Soros a dezvoltat o adevărată rețea de ONG-uri, cu care a acaparat noul concept de "societate civilă", necunoscut românilor, astfel că a reușit să influențeze, în mod major, deciziile la nivel guvernamental. Pe lângă GDS și Fundația Soros, s-au dezvoltat o puzderie de ONG-uri legate de numele magnatului american.

Printre membrii acestor organizatii găsim foști miniștri, consilieri ai președinților României, directori de instituții ale statului, jurnaliști influenți. De remarcat este că trei din cei patru președinți ai României au sau au avut consilieri oameni din cercul lui Soros.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews