ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Mihail Neațu de la Biserica Herăstrău a fost invitatul lui Ion Cristoiu la emisiunea sa de la Gândul, din care a reprodus un fragment important și în cadrul Jurnalului său TV. Redăm câteva extrase din spusele Părintelui cu privire la scandalul Săptămânii Mari inițat de doi dilemiști și amplificat de „Patriarhul Statului Paralel” - cum inspirat l-a poreclit un internaut pe nenumitul nostru de servicii:

„Sfânta Lumină coboară la Ierusalim numai dacă sărbătorești Paștele în felul nostru ortodox, cel stabilit de Sfinții Părinți la primul Sinod ecumenic. Pentru noi - ortodocșii - hotărârile Sinoadelor ecumenice sunt sfinte pentru că ele sunt insuflate de harul Duhului Sfânt. Biserica - fără Harul Duhului Sfânt - este o instituție pur omenească, nu mai este divino-umană”, arată Părintele Neațu, invitatul lui Ion Cristoiu.

„Dar de ce Lumina Sfântă nu vine și la catolici?”, întreabă gazda emisiunii.

„Pentru că au schimbat data. Simplu”, replică Părintele.

„Și acum ce i-a apucat, ce ne-a apucat?”, mai întreabă Ion Cristoiu.

„Maestere, vedeți dumneavoastră, în inima omului este un război pe viață și pe moarte. Pentru sufletul lui. Între Dumnezeu, puterea Binelui, și întuneric, puterea răului”, explică cu mare blândețe Părintele, care mai arată că Adevărul, prin Cuvânt, este cel care suferă cel mai tare zilele acestea.

Dacă s-ar hotărî schimbarea datei, Sfânta Lumină nu ar mai coborî pentru români, mai explică acesta. Iar „Sfânta Lumină de la Ierusalim este manifestarea perpetuă a iubirii lui Dumnezeu și a adevărului de credință. Lumina care coboară la Ierusalim în ziua de Paști e un foc nematerial. Nu arde. Învierea este însăși credința noastră. Paști fără Lumină nu se poate. Coborârea Sfintei Lumini la Sfântul Mormânt este garanția noastră că avem o credință corectă iar Dumnezeu o girează. Este esența Învierii.”

Vedeți și ÎPS TEODOSIE FACE LUMINĂ: ”Au catolicii Sfântă Lumină? N-au. Au alții Sfântă Lumină? N-au. Toți se adună la lumina ortodocșilor”. Despre DILEMIȘTII Papahagi-Baconschi-Bănescu: ”Nu vreau să-i judec că nu e treaba mea, doar îi compătimesc”

Reamintim cititorilor că Domnul nostru Iisus Hristos spune în Sfânta Evanghelie:

„Orice păcat și orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Du­hu­lui nu se va ierta. Celui care va zice cuvânt împotriva Fiului Omului, se va ierta lui; dar celui care va zice împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta lui, nici în veacul acesta, nici în cel ce va să fie.” (Mt 12, 31 – 32; Lc 12, 10).

Sfânta Biserică, pe baza Tradiției Bisericești, a identificat între păcatele împotriva Duhului Sfânt - păcate de moarte - împotrivirea arătată de cineva cu vo­ință și știință față de învățătura creștină, respectiv împotrivirea clară față de Adevăr și lepădarea de credința ortodoxă.

Tot pe această temă, Ion Cristoiu mai afirmă că Diversiunea „Mutarea Paștelui Ortodox” este creată de „doi năimiți ai Statului Paralel” și pare din aceeași gamă ca și blasfemia cu „lingurița de plastic” la Sfânta Împărtășanie în pandemie.

Ion Cristoiu mai susține și că Ignatie de Huși a luat-o razna pe urmele „sinistrului” eunuc Vasile Bănescu care pare că este „un comandant de lagăr sovietic sau nazist”. „Ignatie al Hușilor a emis o chestie catastrofală. Mă întreb dacă el e preot. Cică n-avem nevoie de Lumina Sfântă. Doamne, ferește! Nu-ți vine să crezi! Eu știu că acolo la Huși este o chestie...” mai spune Ion Cristoiu, probabil cu referire la păcatele locului ocupat de Ignatie.

Enormitatea la care se referă Ion Cristoiu poate fi rezumată la aserțiunea „Lumina sfântă va veni și "pe nou”, pentru că vine de la Hristos, noutatea absolută, nu de la calendarul pe vechi” emisă de colaboratorul defunctei reviste patapievicio-tismănene MarginaliaETC care s-a remarcat și prin citarea artizanului demolării Referendumului pentru Familie, tartorul celor doi dilemiști stăpâniți de „puterea răului”, într-una din pastoralele sale intelectuale.

Vedeți și Cum calcula Părintele Justin Pârvu data Paștelui ortodox în închisoare și DE CE data Învierii Domnului nu poate fi alta decât cea sărbătorită de ortodocși: CALCULUL DUMNEZEIESC al SFINȚILOR PĂRINȚI. Părintele Gheorghe Calciu: Demonstrația Învierii - VIDEO

Nu în ultimul rând, maestrul Ion Cristoiu discută și despre problemele politice curente legate de campania electorală prezidențială care a început deja, pe șest, și ne face plăcuta surpriză de a semnala o recent apărută televiziune online pentru românii de pretutindeni, realizată din Irlanda de colegul nostru Pascal Ilie Virgil, despre care afirmă că are o biografie fantastică și o viață de film.

VIDEO: