ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat luni pentru data de 5 noiembrie începerea judecării apelului în dosarul DGASPC Teleorman, în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare.

Liviu Dragnea nu s-a prezentat la proces, iar judecătorii au anunțat că liderul PSD a trimis o cerere prin care a solicitat amânare pentru a-și angaja un avocat.

În fața tribunalului s-au confruntat susținătorii și opozanții lui Liviu Dragnea, existând schimburi de replici între aceștia.

Jandarmii le-au solicitat susținătorilor liderului social-democrat să elibereze trotuarul din fața instanței deoarece participă la o acțiune neautorizată, iar în caz contrar vor fi sancționați contravențional. În replică, o femeie i-a spus jandarmului că nu este un protest. "Nu ne-a organizat nimeni, e doar susținere", a afirmat femeia.

Pe de altă parte, unul dintre protestatarii #rezist a fost amendat cu 500 de lei de către jandarmi pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

ÎCCJ trebuia să înceapă luni judecarea apelului în dosarul DGASPC Teleorman, în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare. Apelul în acest dosar a fost declarat atât de procurorii DNA, cât și de către inculpați.

Procesul a fost repartizat unui complet format din cinci judecători, condus de Iulian Dragomir.